Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israelul continuă luni atacurile asupra Fâșiei Gaza

ro

09 Oct, 2023 11:30 918 Marime text

Sursa foto: Pexels
 
  • Israelul a declarat oficial război Hamas duminică, după ofensiva fără precedent lansată cu o zi în urmă de mişcarea islamistă palestiniană din Gaza, confruntările făcând peste o mie de morţi în total
  • Încercând să recâştige controlul după acest atac de amploare - pe uscat, prin aer şi pe mare - în plin Shabbat, sărbătoarea evreiască săptămânală, forţele israeliene au continuat să vâneze duminică membrii Hamas din sudul Israelului şi au continuat loviturile aeriene împotriva ţintelor din Gaza, unde au fost distruse mai multe clădiri
 
 Armata israeliană continuă să se lupte luni dimineaţă cu combatanţi palestinieni infiltraţi pe teritoriul Israelului în "şapte sau opt puncte" în jurul Fâşiei Gaza, relatează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, forţele de apărare israeliene (IDF) au acuzat luni gruparea palestiniană islamistă Hamas că foloseşte civili drept "scuturi umane".
 
Pe o listă cu "crimele de război ale Hamas" sunt de menționat profanări şi mutilări de trupuri, ucidere în mod deliberat a unor civili" şi răpiri de civili pe care îi ţine ostatici.

Armata israeliană a anunţat luni că a lovit "peste 500 de ţinte" în timpul nopţii în Fâşia Gaza, pentru a încerca să reia controlul în faţa combatanţilor Hamas, în a treia zi de confruntări care s-au soldat cu peste 1.100 de morţi în cele două tabere, mai adaugă sursa.

"În timpul nopţii, avioane de luptă, elicoptere şi artilerie au lovit peste 500 de ţinte ale teroriştilor din Hamas şi Jihadul Islamic", a anunţat armata israeliană într-un comunicat.
 

 
 Citește și
Israelul declară stare de război. Premierul israelian promite „pași de anvergură”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii