Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța, despre cazurile de gripă din județ. Ce măsuri s-au luat

ro

27 Jan, 2020 21:06 2365 Marime text
Astăzi, Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai, a făcut următoarele precizări legate de cazurile de gripă din județul Constanța:

„Având în vedere apariţia unor cazuri de gripă pe teritoriul judeţului Constanţa, astăzi, 27.01.2020, a avut loc o întâlnire de lucru, solicitată de Instituția Prefectului.

În urma discuțiilor, s-au stabilit măsuri necesare pentru evitarea declanşării unei epidemii de gripă.

Încă de la primele raportări din acest an școlar ale unor cazuri de gripă, în unitățile de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a monitorizat cu atenție situația, aflându-se permanent în legătură cu directorii școlilor, dar și cu reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa.

Pentru a avea o imagine de ansamblu a faptului că până în prezent s-a acționat în conformitate cu normele de igienă specifice și cu parametrii medicali corespunzători acțiunilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, săptămâna trecută le-au fost solicitate directorilor unităților de învățământ date specifice care, după centralizare, au fost înaintate spre analiză competentă către DSP.

Începând de astăzi și până la terminarea sezonului rece, IȘJ Constanța raportează zilnic către Ministerul Educației și Cercetării situația din județ a cazurilor de gripă confirmate (excluzând suspiciunile de gripă, virozele respiratorii, migrenele, răceala sau absenteismul din alte cauze). De la începutul sezonului rece și până în prezent, s-au înregistrat 57 de cazuri confirmate de gripă.

Comunicând eficient cu instituțiile abilitate și monitorizând situațiile apărute la nivelul întregului județ, vom putea să reacționăm eficient și prompt. În această perioadă, este foarte importantă monitorizarea strictă a sănătății elevilor și a cadrelor didactice, precum și luarea măsurilor specifice acolo unde situația o impune”.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Abcd 29 Jan, 2020 19:24 Domnul inspector știe câte cazuri de gripa și viroza respiratorie sunt în școală 37 din Constanța și care este procentul absenților? Sau dezinfecția și dezinsecția se vor face când toți copiii scoli vor fi bolnavi? Sau conducerile celor două instituții au uitat sa informeze Direcția de Sănătate Publică?