Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie de Bobotează la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

06 Jan, 2022 09:33 1789 Marime text
Joi, 6 ianuarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sau Boboteaza.

Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază în această dimineață de la ora 8.15, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Zeci de persoane participă la slujba ce se desfășoară în Catedrala din Constanța.

De la ora 11.25 va începe tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului;      

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, de la ora 15.00, ÎPS Teodosie va oficia slujba de Sfințire Mare a apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu (str. Primăverii); iar de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța (zona Cora);

De asemenea, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Botezului Domnului, Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii