Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Acțiuni pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau alte substanțe interzise la volan

ro

16 Oct, 2023 17:35 845 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 14 octombrie 2023, polițiștii municipiului Lugoj, ai orașului Gătaia, Deta și Ciacova, au desfășurat acțiuni, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
     
La data de 14 octombrie 2023, polițiștii municipiului Lugoj, ai orașului Gătaia, Deta și Ciacova, au desfășurat acțiuni, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Astfel, au fost legitimate 548 de persoane și au fost verificate 354 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.240 lei. 

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 258 de persoane cu aparatul alcooltest.

Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 14 octombrie 2023, în jurul orei 21:40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au oprit pentru control pe strada G. I. Dragalina, din Lugoj, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului de 32 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, precizează sursa citată.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

La data de 14 octombrie 2023, polițiștii orașului Gătaia, au oprit pentru control pe strada Carpați, din localitatea Gătaia, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie în valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, a încheiat sursa citată.


Citește și:
IPJ Constanța: Bilanțul acțiunii Blocada. Ce au depistat polițiștii? 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii