Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Nereguli constatate la operatorii economici de pe litoral. Ce au descoperit autoritățile

ro

11 Aug, 2023 14:51 877 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • La data de 10 august 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au efectuat activități de control la trei puncte de lucru aparținând unui agent economic din stațiunea Saturn și municipiul Mangalia.            
 
La data de 10 august 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au efectuat activități de control la trei puncte de lucru aparținând unui agent economic din stațiunea Saturn și municipiul Mangalia, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.                                                                 
În urma neregulilor constatate la două dintre punctele de lucru, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale la Legea 8/1996, în valoare totală de 30.000 de lei.
 
De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea 53/2003, privind Codul Muncii, respectiv infracțiunea de folosirea minorilor pentru prestarea unor activități cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al acestora, constând în aceea că, la data de 8 august 2023, pe timp de noapte, au primit la muncă o minoră, de 17 ani, în condițiile în care legislația muncii interzice desfășurarea de activități lucrative, de către minori, în intervalul orar 22.00 - 06.00.
 
Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, în baza HG 857/2011, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de preparare și prelucrare a alimentelor, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în baza H.G. 984/2005, pentru depășirea capacității de depozitare. De asemenea, a fost ridicată, în vederea distrugerii, cantitatea de aproximativ 100 de kilograme de carne de pui.
 
Operatorul economic a mai fost sancționat contravențional, în baza OG 21/1992, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru produse și proceduri nesigure, care afectează sănătatea consumatorilor, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru condiții prescrise și nedeclarate de producător pentru produse, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea, la prestarea serviciilor nealimentare, a condițiilor de igienă, condiții stabilite de producător, și a actelor normative.
 
În plus, au fost luate măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii în blocul alimentar al unui punct de lucru și oprirea definitivă din consum a cantității de 100 de kilograme de carne și prăjituri.
 
Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, în baza HG 984/2005, pentru neconcordanță între eticheta de pe produs și documentul de recepție, și ridicarea, în vederea distrugerii, a cantității de 10 kilograme carne de pui, precum și cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în baza HG 857/2011, pentru neutilizarea corespunzătoare a substanțelor dezinfectante, a încheiat sursa citată.


Citește și:
IPJ Constanța: Bărbat reținut pentru furt calificat. Ce a sustras și unde a fost prins în flagrant (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii