Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a semnat decretul. Bujorul, declarat floare națională a României

ro

26 Oct, 2022 12:10 1090 Marime text
foto - pixabay.com
 Bujorul a fost declarat floare națională a României, prin decret semnat de Klaus Iohannis.  Cei care iubesc această specie de floare se pot bucura de ea inclusiv în Dobrogea, de Dealulul Bujorului din Podișul Babadag.


Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 26 octombrie 2022, următoarele decrete:
  • Decret pentru promulgarea Legii privind declararea bujorului ca floare națională a României (PL-x 427/29.06.2022);
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Suceava a doamnei Narcisa Vinţilă – pensionare, la data de 1 noiembrie 2022;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov a doamnei Adriana-Claudia Pampu-Romanescu, în prezent inspector judiciar în cadrul Inspecției Judiciare – pensionare, la data de 1 noiembrie 2022;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a domnului Ionel Toma – pensionare, la data de 1 noiembrie 2022.


Date despre bujorul românesc 

Bujorul românesc (Paeonia peregrina Mill. var. romanica) este o specie de bujor din familia Paeonia prezentă în pădurile de câmpie sau la marginea acestora, în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei., scrie wikipedia.org. Floarea roșie are petale mai puține decât bujorul de grădină. Este o plantă ocrotită de lege, nu trebuie distrusă sau colecționată. Se găsește în Parcul Natural Comana în locurile însorite, precum și în Pădurea Troianu din județul Teleorman.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii