Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Întreaga regiune a Mării Negre este expusă în fața Rusiei.” a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite

ro

11 Apr, 2023 12:53 1269 Marime text
„Întreaga regiune a Mării Negre este expusă în fața Rusiei.” a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite, pentru revista Foreign Policy.

“SUA și NATO încearcă să diminueze ambițiile lui Putin la Marea Neagră” - este titlul unui material recent publicat în revista Foreign Policy. În analiza sa, jurnalistul Robbie Gramer de la Foreign Policy a discutat cu oficiali și analiști despre Marea Neagră, teritoriul unora dintre cele mai dramatice scene ale războiului dintre Rusia și Ucraina: cucerirea Insulei Șerpilor, scufundarea crucișătorului “Moscova”, doborârea dronei americane de către un avion rusesc.

„Cu toate acestea, de prea mult timp regiunea Mării Negre s-a regăsit la periferia strategiei Occidentului de a contracara Rusia, în loc să fie o componentă centrală a acesteia, după cum susține un număr tot mai mare de factori de decizie occidentali și legislatori americani. Acum există o mișcare în ascensiune la Washington, Bruxelles și în capitalele din regiune care militează pentru plasarea Mării Negre în centrul strategiei NATO.’ […] Chiar înainte de anexarea de către Rusia a Crimeei în anul 2014 și a invaziei depline a Ucrainei în anul 2022, Marea Neagră a servit drept teatrul central în istoria sângeroasă a Europei”, a mai spus ambasadorul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii