Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune“ Andrei Muraru s-a întâlnit cu președintele Joe Biden, la Casa Albă

ro

27 Jun, 2022 12:54 1311 Marime text
Andrei Muraru și Joe Biden. Sursă foto: Facebook/ Andrei Muraru
  • Oficialii au discutat despre întărirea parteneriatul trainic dintre România și SUA.

Întâlnire remarcabilă la Casa Alba. Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, s-a întâlnit cu președinte american Joe Biden la Casa Albă. Oficialii au discutat despre întărirea parteneriatul trainic dintre România și SUA. Președintele Biden a mulțumit României pentru ajutorul neprețuit pe care l-a oferit și continuă să îl ofere Ucrainei de la începutul invaziei rusești.

Andrei Muraru s-a format ca istoric, având un palmares bogat printre care se remarcă numeroasele funcții deținute: ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, fost consilier prezidențial al Președintelui României (22 decembrie 2014 – 7 iulie 2021) și fost președinte executiv al IICCMER (perioada 2012 – 2014).

„România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune, dar zona Mării Negre este în acest moment cel mai vulnerabil loc din tot spațiul NATO. Iar dacă Rusia este principala amenințare iminentă și directă la adresa noastră și a vecinilor noștri, răspunsul nu poate fi decât o prezență militară americană și mai robustă în regiune și, în mod special, în România.

Alianțele puternice și oamenii înzestrați cu speranță au schimbat și vor continua să schimbe lumea. Mai mult ca oricând, vremurile pe care le trăim reclamă o voce clară și fermă. Fără curajul și determinarea Președintelui Biden, poate că NATO nu ar fi fost atât de întărită și de unită cum este astăzi“, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook.


O istorie personală foarte convingătoare - așa s-ar putea intitula relația președintelui Biden cu România. Ca senator, a rememorat șeful guvernului federal american, a militat pentru integrarea României în NATO, experiență care l-a încurajat să creadă în destinul României.

Ambasadorul a evocat totodată împreună vizitele pe care le-a întreprins la București ca vicepreședinte, precum și recentă călătorie a Primei Doamne a SUA în România, care a ascultat istoriile zguduitoare ale unora dintre cei peste 1,3 milioane de ucraineni fugiți din calea războiului barbar și ajunși la noi în țară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii