Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenții ISU Dobrogea 10 accidente rutiere în perioada Sărbătorilor Pascale la Constanța

ro

18 Apr, 2023 12:34 1005 Marime text
foto: Facebook/ ISU Constanța 230 misiuni executate de pompierii militari constănțeni în perioada 14-17 aprilie! 
 
În perioada 14-17 aprilie 2023, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 230 misiuni, cele mai multe din ele – 193, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale., transmite ISU Dobrogea. 

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 7 incendii în urma cărora s-a înregistrat o victimă cu arsuri de gradul I, fiind transportată la spital, dar și pagube materiale. Două dintre acestea au fost incendii de vegetație uscată, resturi menajare și cauciucuri, patru incendii s-au manifestat la locuințe și unul la o rulotă.

În perioada Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii militari au intervenit și în cazul a 10 accidente rutiere soldate cu 33 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulnață, 23 dintre ele fiind ulterior transportate la spital., mai punctează sursa citată. 

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 20 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Totodată, în cursul nopții de Înviere, echipajele de pompieri au executat misiuni și au fost prezente în proximitatea lăcașurilor de cult pentru monitorizarea și intervenția operativă în caz de nevoie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii