Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție de salvare a unor turiști din apele Dunării. O barcă de agrement s-a răsturant

ro

17 May, 2021 12:32 1719 Marime text
  • Turişti salvaţi din apele Dunării.
  • Totodată, barca de agrement răsturnată a fost remorcată în portul Sulina.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au intervenit pentru salvarea a şase turişti, cinci bărbaţi şi o femeie, care s-au răsturnat în apele fluviului Dunărea de pe o barca de agrement.

În 16.05.202, în jurul orei 20.00, echipajul Poliţiei de Frontieră de pe o navă MAI ce aparține Grupului de Nave Sulina, aflat în misiune de patrulare, a observat la intrarea pe canalul Sulina o ambarcațiune de agrement cu șase persoane care s-a răsturnat în zona farului vechi. Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat pentru salvarea persoanelor, acestea fiind recuperate din apă şi aduse la bordul navei Gărzii de Coastă.

Totodată, barca de agrement răsturnată a fost remorcată în portul Sulina.

Prin numărul unic de urgenţă 112 a fost solicitată în sprijin o ambulanță la locul acostării, în portul Sulina, pentru ca persoanele salvate, cinci bărbaţi şi o femeie, să primească îngrijiri medicale.

Evenimentul naval este anchetat de către poliţişti din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Sulina și A.N.R. Sulina, pentru a se determina cauzele și împrejurările în care s-a produs.

Oficial de la IPJ Tulcea

La data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Tulcea-Transporturi Navale Sulina, au fost sesizați cu privire la faptul că o ambarcațiune în care se aflau 6 persoane (5 bărbați și o femeie), s-ar fi răsturnat pe canalul (nenavigabil) care face legătura dintre Bazinul Mic al Administrației Zonei Libere și brațul Sulina al Dunării.

La fața locului s-a prezentat în cel ami scurt timp o navă a Poliției de Frontieră, care a remorcat ambarcațiunea răsturnată și a salvat cele 6 persoane care au căzut în apă, niciuna dintre acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Conducătorul ambarcațiunii, un bărbat de 43 de ani din București, a fost testat cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,62 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Conducerea unei nave de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge”.

În continuare, se efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii incidentului.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii