Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:16 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție a Gărzii de Coastă pe Marea Neagră pentru salvarea a șapte turiști (video)

ro

19 Sep, 2021 10:01 1224 Marime text
  • Toate cele șapte persoane au ajuns la mal in siguranță, nefiind nevoie de îngrijiri medicale.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la Marea Neagră cu două nave proprii pentru salvarea a șapte persoane care practicau sporturi nautice și se aflau în imposibilitatea de a se întoarce la țărm din cauza vântului puternic.

În data de 18.09.2021, în baza unei informații primite de la C.C.C. SCOMAR, două mijloace de mobilitate navală ale Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Mangalia și Grupul de Nave Constanța au acționat în zona Olimp pentru salvarea a șapte persoane a căror viață era pusă în pericol.

Astfel, în urma unui apel telefonic în jurul orei 12.35, prin care s-a semnalat faptul că un grup de șapte persoane care practicau sporturi nautice cu plăci de surf în zona pescăriei Olimp se află în imposibilitatea de a se întoarce la țărm din cauza vântului puternic, a fost inițiată de către Serviciul M.R.C.C. al Autorității Navale Române o acțiune SAR pentru căutarea și salvarea persoanelor.

La operațiune au participat, alături de cele două nave ale Gărzii de Coastă, o navă aparținând A.R.S.V.O.M și o ambarcațiune pescarească.

Ajunși la fata locului, polițiștii de frontieră au salvat și preluat la bordul navei PFR patru persoane, celelalte trei fiind salvate de către ambarcațiunea pescărească.

Toate cele șapte persoane au ajuns la mal in siguranță, nefiind nevoie de îngrijiri medicale.Sursă foto și video: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii