Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Internat prăbuşit la Odorheiu Secuiesc Psihologii oferă consiliere gratuită copiilor, părinţilor, profesorilor afectați de tragedie

ro

19 Dec, 2023 20:30 743 Marime text
foto: pexels Colegiul Psihologilor din Harghita anunţă că oferă consiliere psihologică gratuită copiilor, părinţilor sau cadrelor didactice afectate de tragedia de la Odorheiu Secuiesc.

Preşedintele filialei teritoriale Harghita a Colegiului Psihologilor din România, Ionela Tudor, a precizat pentru AGERPRES că este vorba despre 20 de psihologi clinicieni şi psihoterapeuţi, vorbitori de limba maghiară.

''Ne-am deplasat la faţa locului, am informat directorul de liceu şi ne-am anunţat disponibilitatea şi am depus lista la primărie. Începe vacanţa peste două zile şi noi funcţionăm chiar şi în vacanţa şcolară, că e situaţie de urgenţă şi ne implicăm'', a spus Ionela Tudor.


Anterior, aceasta anunţase pe Facebook implicarea voluntară a psihologilor după tragedia de la Odorheiu Secuiesc.

''Ce poate fi mai dramatic decât să ajungem în punctul în care ne plângem victimele? Noi, psihologii din Filiala teritorială Harghita, oferim servicii psihologice de voluntariat celor marcaţi de marea tragedie (copii, părinţi, cadre didactice). Oferim o listă cu psihologii acreditaţi din Harghita ce îşi oferă serviciile. Condoleanţe familiei şi Dumnezeu să aibă grijă de David, un suflet tânăr de artist!'', se arată în postare.


Băiatul care a decedat luni, după ce clădirea internatului Liceului ''Tamasi Aron'' s-a prăbuşit, era elev la Liceul de Artă din Odorheiu Secuiesc.

''Instituţia noastră este în doliu. O astfel de tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple. O viaţă tânără plină de vise a fost spulberată. A fost elev la şcoala noastră, aşa că această veste de neînţeles este cu atât mai dureroasă pentru comunitatea noastră, pentru elevii noştri şi pentru oraş. Ieri ne pregăteam pentru concerte de fanfară, concerte de Crăciun şi un târg de Crăciun, astăzi nici măcar nu putem vorbi. Concertele noastre pentru săptămâna aceasta sunt anulate, fiind înlocuite de doliu şi rugăciune. (...) Odihneşte-te în pace, David!'', se menţionează pe pagina de socializare a liceului. 



Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:

Internat prăbuşit la Odorheiu Secuiesc! Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş face precizări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii