Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interimar la CMSN, administrator special la RAJDP Măsurile CJC - Grasa are 45 de zile. Dacă nu reuşeşte, pleacă!

ro

20 Jul, 2016 00:00 3794 Marime text
 

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu şi vicepreşedintele Claudiu-Iorga Palaz au anunţat, ieri, deciziile luate în urma vizitelor efectuate în instituţiile subordonate administraţiei judeţene. Ţuţuianu a reiterat faptul că Spitalul Judeţean Constanţa reprezintă o prioritate a mandatului său şi a anunţat, în acest context, că managerul spitalului are la dispoziţie 45 de zile pentru a pune la punct o echipă competitivă şi care să facă performanţă.
 
1 septembrie 2016 devine astfel termen limită pentru definitivarea echipei, pentru desluşirea iţelor contractelor de achiziţii, inclusiv a contractului cu Cardisocan. Ieri a fost pomenit şi numele directorului medical cu demisia care îi atârnă greu de buzunar. Conducerea CJC s-a declarat nemulţumită de faptul că Mihnea Avram a plecat în concediu şi nu demisionat înainte. Managerul interimar, Cătălin Grasa a lăsat să se înţeleagă că şi criza miorelaxantelor (anestezice) se datorează neglijenţei directorului medical pe care nu şi-l mai doreşte în echipa sa.

„În prezent, în Spital se efectuează doar urgenţele, iar de săptămâna viitoare, vor fi operaţi şi bolnavii cronici“, a adăugat Grasa.
 
În plus în următoarele zile, CJC va numi reprezentanţii în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean. Preşedintele Marius Ţuţuianu i-a cerut managerul Grasa să ia măsuri de urgenţă pe secţiile unde există probleme şi în mod special pe secţia clinică de psihiatrie de la Palazu Mare, unde situaţia este deplorabilă.

La conferinţă a ajuns şi Adriana Puşcaşu, aparţinătorul unui pacient decedat în spital căreia i-a fost promisă decontarea banilor cheltuiţi pe medicamentele administrate fratelui său în 2013-2014. Este vorba despre 11.000 de lei! Amintim că Adriana Puşcaş a fost prezentă, în mai, la dezbaterea publică pe tema „Depolitizarea Spitalului Clinic Judeţean «Sf. Apostol Andrei» Constanţa! Împreună pentru un sistem performant!”, campanie iniţiată de ZIUA de Constanţa. Conducerea CJC a invitat-o la sediul instituţiei pentru a încerca să-i rezolve problema. Tot Adriana Puşcaşu a ridicat problema existenţei în spital a unei reţele care vinde medicamente aparţinătărilor bolnavilor aflaţi în stare gravă pe secţia de Terapie – Intensivă. Această solicită şi identificarea acestor persoane, mai ales că există martori care pot relata oricând cele întâmplate tot în anul fatidic 2013.

Drumurile noastre, poate!?!

În urma controalelor efectuate la Regia de Drumuri şi Poduri, conducerea Consiliului Judeţean a luat decizia să numească un nou administrator special, deoarece, actualul, Virgil Stan, nu a găsit cele mai bune soluţii pentru redresarea regiei. Noul administrator special urmează să fie desemnat în prima şedinţă de CJC. Legat de situaţia regiei, conducerea CJC afirmă că „există posibilitatea de a eficientiza această regie, aşteptăm un plan de reorganizare. Această regie se poate salva din surse proprii”.

Situaţia de la CMSN

Situaţia de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța, unde, managerul Adrian Bîlbă şi-a înaintat demisia şi a solicitat rezilierea contractului de management va fi rezolvată mometan prin numirea unui manager interimar. „Aş dori ca la conducere să vină un manager bun şi aş dori ca Adrian Bîlbă să rămână în cadrul Complexului”, a mai spus preşedintele CJC, Marius Ţuţuianu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana 20 Jul, 2016 20:40 bafta