Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interes ridicat pentru titlurile de stat Centenar! Termenul limită a fost prelungit de Ministerul Finanţelor

ro

14 Dec, 2018 00:00 1620 Marime text
Ministerul Finanţelor Publice a lansat a treia emisiune de titluri de stat către populaţie, cu o dobândă foarte avantajoasă de 4,5% pe an şi maturitate de 2 ani. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Având în vedere interesul crescut al investitorilor, MFP prelungeşte cu încă o săptămână perioada de subscriere, iar titlurile de stat pot fi achiziţionate de la Unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, astfel: până pe 21 decembrie 2018 de la unităţile Trezoreriei Statului; până pe 20 decembrie 2018 prin reţeaua de oficii poştale din mediul urban şi până 19 decembrie prin reţeaua oficiilor poştale din mediul rural.

După încheierea perioadei de subscriere, MFP va organiza o tombolă prin care 1.000 de investitori ai acestei emisiuni de titluri de stat vor fi selectaţi pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 de lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor. Suma minimă investită pentru a participa la tombolă este de 500 de lei.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunile anterioare. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi de 200.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunităţile poştale din reţeaua CN „Poşta Română” SA.

În perioada de subscriere, investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moştenitori.

Lista câştigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal, ci doar informaţii indicative ale câştigătorilor. Câştigătorii bonusului de dobândă vor fi notificaţi de către MFP, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română SA.
Titlurile se pot tranzacţiona pe piaţa secundară administrată de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015.
Cumpărătorii care doresc vânzarea titlurilor înainte de scadenţă, le pot vinde oricând prin băncile intermediare, care furnizează cotaţii zilnice de preţ.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii