Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indiferenţa aleşilor judeţeni a făcut prima victimă Bărbatul din Ivrinezu Mare a murit cu zile în incendiu (document)

ro

21 May, 2014 00:00 3738 Marime text
Astăzi, comuna Peştera îmbracă haine de doliu. Bărbatul decedat în noaptea de luni spre marţi în urma unui incendiu, din satul Ivrinezu Mare,  este condus pe ultimul drum. Daniel Niţescu, membru al unei familii oricum greu încercate, şi-a pierdut viaţa în ghearele focului, deoarece pompierii au întâmpinat dificultăţi în a ajunge la faţa locului în timp util, spun localnicii. Aceştia menţionează că drumul, care se află în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, este impracticabil.

Reamintim că, în urmă cu şapte săptămâni, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a protestat în faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa, alături de peste 1000 de oameni, solicitând reabilitarea drumului DJ 223B, drum ce leagă centrul comunei Peştera de satul Ivrinezu Mare. „Stimaţi reprezentanţi ai judeţului Constanţa, DJ 223 a făcut prima victimă umană! Un om a murit într-un incendiu, pentru că pompierilor le-a trebuit mai bine de o oră să parcurgă cei şapte kilometri  care despart Peştera de Ivrinezu Mare, drum care nu a mai fost reparat de 35 de ani!“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Primăria Peştera. Primarul Valentin Vrabie a declarat pentru ZIUA de Constanţa că „nu există raţiuni reale pentru a amâna adoptarea unor măsuri care să prevină situaţiile regretabile de acest fel. Nici simpatiile, nici culoare politică, nici starea de lehamite nu pot justifica faptul că aleşii ignoră oamenii care locuiesc în comuna Peştera“. „Din păcate, DJ 223 poate fi numit acum, pe bună dreptate, drumul morţii! Câţi dintre dumneavoastră aţi venit măcar o dată, fie şi incognito, pentru a vă convinge că demersurile pe care le facem, plângerile noastre cu privire la starea deplorabilă a acestui drum nu sunt deloc exagerate?!“, le atrage atenţia primarul independent al comunei Peştera celor care conduc judeţul.

În opinia liderului administraţiei locale, dreptul la viaţă al oamenilor este mai presus de orice fel de joc politic. „Nu este de înţeles cum puteţi să puneţi mai presus de interesele oamenilor din comuna Peştera orgoliile dumneavoastră politice şi interesele care guvernează sistemul de management al acestui judeţ! Indiferent de necazurile cu care noi, comunitatea din Peştera, ne confruntăm, dumneavoastră, cei care ar trebui să ne reprezentaţi la nivel judeţean, rămâneţi impasibili“, a declarat Valentin Vrabie.
„Că vorbim despre cotele defalcate, despre lemnele pentru încălzirea şcolilor, că ne referim la inundaţii devastatoare sau la reparaţia drumurilor, primim de fiecare dată acelaşi răspuns din partea Consiliului Judeţean Constanţa: indiferenţă, nepăsare, ignoranţă“, constată cu mâhnire primarul Valentin Vrabie. De aceea, şeful administraţiei publice locale de la Peştera îi aşteaptă astăzi „pe toţi cei care vor să vadă unde poate să ducă indiferenţa manifestată în mod obsesiv de Consiliul Judeţean Constanţa faţă de locuitorii comunei Peştera “. Întâlnirea va avea loc în faţa sediului Primăriei Peştera.

Puteţi citi integral comunicatul emis ieri de primăria comunei Peştera în documentul ataşat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii