Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil! Grenadă din Al Doilea Război Mondial, descoperită în curtea Jandarmeriei

ro

03 Jan, 2020 15:30 1788 Marime text
O grenadă antitanc de mână care datează din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită, vineri, în curtea interioară a Jandarmeriei Vâlcea, de către angajaţi PRELCET care executau lucrări la conducta ce transportă agentul termic la sediul IJJ Vâlcea, scrie Agerpres.

"Astăzi, în jurul orelor 11.45, în timp ce angajaţii PRELCET executau lucrări la conducta ce transportă agentul termic la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, a fost descoperită în curtea interioară o grenadă. În urma cercetărilor s-a constatat că este o grenadă de mână antitanc, care datează din Al II-lea Război Mondial. Zona a fost izolată şi au fost anunţaţi lucrătorii specializaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Vâlcea, în vederea ridicării şi distrugerii acesteia", informează un comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea.


Potrivit ISU Vâlcea, pirotehniştii din cadrul inspectoratului au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplorată în urma descoperirii grenadei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii