Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încheierea proiectului de cooperare între România și state din Africa Subsahariană în domeniul siguranței alimentelor

ro

16 Jun, 2023 15:55 903 Marime text
În data de 16 iunie 2023, a avut loc la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) ceremonia de final a Proiectului privind Dezvoltarea Capacității de Supraveghere și Control a Beneficiarilor prin Transfer de Expertiză în Domeniul Sanitar-Veterinar și al Siguranței Alimentelor pentru regiunea Africa Subsahariană, desfășurat în perioada 12-16 iunie 2023 în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

Evenimentul a fost coprezidat de Alexandru Nicolae BOCIU, Președinte - Secretar de Stat al Autorității Naţionale Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor și Andrei NOVAC, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul proiectului, delegația formată din 20 de participanți din state din Africa Subsahariană, respectiv Africa de Sud, Angola, Etiopia, Kenya, Mozambic, Nigeria și Tanzania, însoțită de specialiști ai ANSVSA, a făcut vizite de studiu la diferite unități de panificație, abatorizare, procesare carne, procesare lapte și pește.

Pe parcursul vizitelor, au avut loc discuții, cu privire la organizarea sistemului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din România și, totodată, au fost abordate aspecte referitoare la legislația Uniunii Europene și cea națională.

De asemenea, un obiectiv prioritar al delegației statelor africane subsahariene în ceea ce privește inițierea acestui Proiect, l-a reprezentat identificarea concretă a unor oportunități de export-import din țara noastră. În acest sens, au avut loc discuții susținute cu privire la dezvoltarea relațiilor comerciale și de cooperare în domeniul siguranței alimentelor, partea română asigurând reprezentanții africani de întreaga sa disponibilitate și deschidere către cooperarea economică.

Citește și:

Președintele ANSVSA, prezent la inaugurarea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii