Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurare in comuna Pantelimon Slujba de tarnosire a Bisericii „Sfantul Mare Mucenic Pantelimon"

ro

15 May, 2010 03:45 2463 Marime text
pantelimon_-_vasile_neicu_03.jpgÎn comuna Pantelimon se desfăşoară, începând din această dimineaţă, slujba de sfinţire mare (târnosire) a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon".

Ceremonia religioasă specifică este săvârşită, începând cu ora 8.00 de către Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, după care va urma Sfânta Liturghie arhierească. După săvârşirea slujbei toţi credincioşii vor avea posibilitatea să treacă prin Sfântul Altar pentru a se închina. Potrivit primarului comunei Pantelimon, Vasile Neicu, la slujbă va participa şi un sobor de preoţi, dar şi corul Arhiepiscopiei Tomisului. Încă de aseară, de la ora 18.00, au fost aduse spre închinare la Pantelimon, de la Catedrala Arhiepiscopală a Tomisului, moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon şi ale Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion. La eveniment sunt invitaţi să participe sponsorii şi primarii comunelor învecinate. Primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, ne-a declarat că lucrările la acest sfânt lăcaş au început în august 2007 şi au fost finalizate în august 2008. „Construcţia propriu-zisă a durat un an. A fost mai greu să strângem banii pentru o catapeteasmă nouă", ne-a declarat edilul-şef din Pantelimon. Potrivit primarului, pictura catapetesmei a fost executată pe foiţă de aur şi a fost finalizată în urmă cu câteva luni. S-au achiziţionat şi strane noi, urmând să fie pictată şi biserica. „Cu pictura bisericii o să mai aşteptăm cred, vreo trei ani, pentru ca zidurile să se aşeze", a mai afirmat primarul.

După oficierea slujbei de târnosire şi a Sfintei Liturghii, participanţii vor fi invitaţi la o agapă. Seara, locuitorii comunei vor petrece în compania unei formaţii care va interpreta muzică pentru toate gusturile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii