Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2015, şi-a deschis încă opt societăţi Imobilul unui consilier local care deține 29 de firme, scos la vânzare prin licitaţie publică (documente)

ro

25 May, 2015 00:00 4402 Marime text


Vasile Roşu (UNPR) se află la primul mandat de consilier în Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa, dar nu s-a remarcat printr-o activitate deosebită. Din contră, în calitate de ales local, Roşu s-a dovedit a fi un fidel susţinător al proiectelor iniţiate de Mazăre & Co. Deşi nu are notorietate ca om politic, UNPR-istul este cunoscut ca om de afaceri, mai ales prin prisma firmelor Rovas. Aşa cum reiese din datele disponibile la Registrul Comerţului, Vasile Roşu este asociat sau acţionar în... 29 de firme (!). Tot el este şi administratorul acestor societăţi, dintre care opt au fost înfiinţate chiar anul acesta.
 
Potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului, consilierul local Vasile Roşu este fie asociat/acţionar, fie administrator în Activ Educational SRL, Casa Rosso Ballrom SA, Direct Supply SRL, Diversion Space SRL, Exceptional Event SRL, Finishing Trockenbau SRL, Perfect Market SRL, Red House Restaurant SRL, firme înfiinţate în ianuarie 2015, precum şi în Complex Auto Ro & Import SRL (radiată), Distrib Auto SRL (radiată), General Merchandise SRL, Logistic Serv SRL (radiată), Multiserve Premium SRL, Perfect Construct SRL (radiată), Promotion Real SRL, Romard Serv Util SRL (radiată), Rovas Aliment SRL (radiată), Rovas Club SRL (radiată), Rovas Construct SRL, Rovas Consulting SRL, Rovas Development SRL (radiată), Rovas Grup SRL (radiată), Rovas Investment SRL (radiată), Rovas Profesional SRL, Rovas Solution SRL, Rovascar 73 SRL (radiată), Serv Util Auto SRL (radiată), Special Facility SRL şi Starting Basis SRL. La prima vedere, Vasile Roşu lasă impresia unui om de afaceri prosper. Totuşi, în pofida numărului mare de firme pe care le deţine şi le administrează, Roşu are şi probleme în business-ul său. Astfel, potrivit executarilicitatii.ro, pe data de 2 iunie, la sediul biroului executorului judecătoresc Marius-Eleodor Spineanu din Constanţa, va avea loc vânzarea prin licitaţie publică a unui imobil situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, imobil aparţinând lui Vasile Roşu şi unde 16 dintre societăţile mai sus menţionate îşi au sediul. Licitaţia va porni, conform anunţului, de la suma de 2.217505 lei, reprezentând preţul la care imobilul a fost evaluat. Aşa cum reiese din anunţ, la această situaţie s-a ajuns ca urmare a faptului că Vasile Roşu a garantat pentru o societate care nu şi-a achitat creditul, consilierul local având calitatea de debitor urmărit, în vreme ce SC Development Economic Group SRL, pe cea de debitor principal.

„Nu sediul social ne încurcă pe noi“ 

Scoaterea la vânzare prin licitaţie publică a imobilului din Aurel Vlaicu nu pare să-l îngrijoreze deloc pe consilierul local. În această ordine de idei, Vasile Roşu a declarat că firmele sale care au sediul aici vor avea un nou sediu social: „Am garantat pentru o societate care nu şi-a achitat datoria. Am girat pentru ea şi... asta e... Aşa se întâmplă atunci când vrei să ajuţi. Dar nu sediul social ne încurcă pe noi, avem peste 20 de societăţi“, a menţionat Vasile Roşu. Totodată, consilierul local constănţean a mărturisit că, deşi a încercat să negocieze cu banca (BCR), tentativele sale au eşuat, fapt pentru care, până pe data de 2 iunie, situaţia va rămâne neschimbată. „Problemele sunt mai vechi, au început în 2013“, a precizat consilierul local.

O afacere în familie?

Cine este însă SC Development Economic Group SRL? Conform fişei disponibile la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în septembrie 2011 şi are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. La data de 30 aprilie 2014, societatea figura ca fiind în faliment, sub incidenţa Legii 85/2006. Asociat unic al firmei este Aurelian Roşu, născut în localitatea Însurăţei, judeţul Brăila, ca şi Vasile Roşu. SC Development Economic Group SRL are un lichidator judiciar, şi anume Dăscălescu & Co SPRL. După toate semnele, firma pare una în familie, Aurelian Roşu putând fi fie fratele, fie vărul consilierului local constănţean. Interesant este, de asemenea, că societatea funcţionează într-un imobil situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, la acelaşi număr la care au sediul unele dintre firmele consilierului local: General Merchandise SRL şi Rovas Profesional SRL.
Aşa cum a menţionat Vasile Roşu, problemele au început în anul 2013. Curios, în acelaşi an, consilierul local a acordat acestei SC Development Economic Group SRL trei împrumuturi în nume personal, unul de 30.000 de lei, unul de 114.600 de lei şi unul în valoare de 135.450 de lei, aşa cum reiese din declaraţia de avere completată de Vasile Roşu pe 10 iunie 2014 şi aferentă anului fiscal anterior completării.

Averea şi interesele unui consilier local

Potrivit declaraţiei de avere mai sus menţionate, Vasile Roşu deţine patru terenuri intravilane în municipiul Constanţa, în suprafaţă de 750 de metri pătraţi, 300 mp, 772 mp şi 459 mp. În ceea ce priveşte clădirile, consilierul local constănţean deţine un spaţiu comercial în Constanţa, în suprafaţă de 884 mp, dobândit în 2008, prin construire. Acesta din urmă este imobilul care urmează să fie scos, pe 2 iunie, la vânzare prin licitaţie publică.
UNPR-istul nu deţine bunuri mobile, dar se poate lăuda cu bijuterii din aur şi din argint dobândite în 2012, în valoare de 2.500 de euro, cu icoane în valoare estimată de 1.500 de euro, de asemenea dobândite în 2012, precum şi cu tablouri a căror valoare este estimată la 11.000 de euro, dobândite în 2013.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere menţionate, Vasile Roşu a înstrăinat mai multe bunuri: un apartament cu trei camere, vândut unui anume Cătălin Iamandii contra sumei de 290.109 lei, un teren extravilan de 10.000 mp, vândut către acelaşi Cătălin Iamandii pentru 199.368 de lei, un teren de 11.000 mp şi unul de 20.001 mp vândute unei anume Nicoleta Roşu (!) pentru 42.000 de lei, respectiv 132.912 lei, dar şi un teren de 4.500 mp vândut contra lui Emilian Gherghişan pentru suma de 589.461 de lei.
În ceea ce priveşte activele financiare, Vasile Roşu are două depozite bancare în valoare de 10.105,90 de lei fiecare, ambele deschise în 2013 la Banca Transilvania Constanţa, precum şi un cont de 6.652 de lei deschis în 2013 la aceeaşi bancă. Acestora li se adaugă 50.000 de lei şi 20.000 de euro, sume pe care consilierul le avea cash, la data completării declaraţiei.
În aceeaşi declaraţie de avere apar 11 împrumuturi pe care Vasile Roşu le-a acordat în nume personal către SC Rovas Consulting SRL (615.000 de lei şi 35.000 de euro), SC Development Economic Group SRL (114.600 de lei, 30.000 de lei şi 135.450 de lei), SC Rovas Profesional SRL (200.000 de lei), SC General Merchandise SRL (25.000 de lei), SC Staring Basis SRL (4.000 de lei), SC Special Facility SRL (1.000 de lei) şi, surprinzător sau nu, către Aurelian Roşu (150.000 de euro), unicul acţionar al SC Development Economic Group SRL, dar şi către Nicoleta Roşu (250.000 de euro).
Cât priveşte datoriile, consilierul local constănţean a contractat, în perioada 2010 - 2013, nu mai puţin de 13 credite bancare, scadente în 2014, 2015 şi 2018.
Ca director general (angajat) al SC Rovas Consulting SRL, Vasile Roşu a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un venit de 3.702 lei, ca director economic (angajat) al SC Multiserv Premium SRL, unul de 800 de lei, în calitate de consilier local a avut o indemnizaţie de 7.470 de lei, iar ca director economic (angajat) al SC  Rovas Consulting, unul de 3.070 de lei. După cum se poate remarca, Vasile Roşu este angajat al SC Rovas Consulting SRL atât ca director general, cât şi ca director economic.
UNPR-istul a obţinut, în 2013, venituri şi din cedarea folosinţei bunurilor: 15.020 de lei de la SC Rompetrol Rafinărie SA Năvodari, pentru închiderea unui imobil.
În aceeaşi perioadă, a realizat un venit de 684,39 de lei ca dobândă depozit de la Banca Transilvania.
Cât despre interese, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de interese din iunie 2014, Vasile Roşu figura ca asociat în SC Rovas Consulting SRL, SC Multiserve Premium SRL, SC Promotion Real SRL, SC Starting Basis SRL, SC General Merchandise SRL, SC Rovas Profesional SRL, SC Special Facility SRL şi SC Rova Solution SRL.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţia de avere, pe cea de interese a consilierului local Vasile Roşu, precum şi publicaţia de vânzare la care facem referire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii