Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:45 29 11 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împrumut bancar pentru firma Opal SA, al cărei acționar este Anca Pavel-Nedea. Ce sumă va fi contractată

ro

21 Apr, 2022 00:00 2127 Marime text

 
  • Informațiile au fost publicate recent în Monitorul Oficial al României, document în care se arată că acționarii au renunțat la formalitățile de convocare, întrunindu-se la sediul societății în data de 11 februarie 2022.
  • Acționarii au decis „contractarea de la Banca Transilvania - S.A. (...) a unei linii de credit IMMINVEST în sumă de 900.000 lei (suma în litere: nouăsutemiilei), pe o perioadă iniţială de 36 de luni, pentru activitatea curentă, în condiţiile de creditare negociate cu Banca“.
 
Firma Opal SA va contracta un împrumut de 900.000 de lei, au decis acționarii societății, respectiv Anca Pavel-Nedea, ce deține 40% din acțiuni, și Creative Eye SRL, reprezentată de Ionuț Nedea, companie ce deține 60% din acțiunile Opal.
 
Informațiile au fost publicate recent în Monitorul Oficial al României, document în care se arată că acționarii au renunțat la formalitățile de convocare, întrunindu-se la sediul societății în data de 11 februarie 2022.
 
Astfel, se arată că acționarii au decis „contractarea de la Banca Transilvania - S.A. (...) a unei linii de credit IMMINVEST în sumă de 900.000 lei (suma în litere: nouăsutemiilei), pe o perioadă iniţială de 36 de luni, pentru activitatea curentă, în condiţiile de creditare negociate cu Banca“.
 
Totodată, s-a decis „aprobarea constituirii garanţiilor/menţinerii garanţiilor constituite de către Societate, conform negocierilor cu Banca. Creditul menţionat la art. 1 este/va fi garantat cu: a)ipoteca mobiliară asupra soldurilor creditoare ale conturilor şi sub-conturilor deschise la Banca Transilvania - S.A. de Opal - S.A.; b)fideiusiunea solidară acordată de dna Pavel-Nedea Anca până la rambursarea integrală a creditului şi a oricăror sume datorate în temeiul contractului de credit şi a documentelor de finanţare; c)Garanţie FNGCIMM în procent de 90% din valoarea creditului“.
 
Nu în ultimul rând, a fost împuternicită Anca Pavel-Nedea să reprezinte societatea, „cu puteri depline și nelimitate“, în relațaia cu banca, notariatul și alte terțe instituții sau persoane implicate.
 
Astfel, aceasta a fost autorizată „să îndeplinească orice formalităţi necesare, să prezinte, negocieze şi semneze orice documente necesare, semnătura să fiindu-ne pe deplin opozabilă nouă şi Societăţii“.
 
„Declarăm, totodată, că Societatea are o situaţie financiară stabilă, nu este obiectul unor cereri judiciare de faliment, lichidare şi/sau reorganizare judiciară şi nici nu cunoaştem vreun motiv care ar putea să declanşeze o asemenea procedură, ori care să îi afecteze capacitatea de rambursare a creditelor contractate de la Banca Transilvania - S.A.“, au mai arătat acționarii Opal SA, în documentul citat în Monitorul Oficial al României.
 
Opal SA, în cifre
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 20 aprilie 2022, firma Opal SA a fost înființată în 1995 și are sediul social în Jupiter, pe strada Gala Galaction, nr. 14, având ca obiect de activitate „hoteluri și alte facilități de cazare similare“.
 
Acțiunile sunt deținute de Creative Eye SRL (60%) și Anca Pavel Nedea (40%), aceasta din urmă fiind, totodată, administratorul societății.
 
În 2018, au fost 18 angajați, profitul a fost 1.521.966 de lei, iar cifra de afaceri a fost de 4.836.186 de lei.
 
În 2019, au fost 20 de angajați, profitul a fost 2.576.762 de lei, iar cifra de afaceri a fost 6.248.134 de lei.
 
În 2020, au fost 31 de angajați, profitul a fost 1.986.489 de lei, iar cifra de afaceri a fost 5.367.783 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Firma Opal SA, unde Anca Nedea-Pavel este acţionar, va garanta pentru creditele unui alt acţionar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii