Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 37 de incendii în ultimele 24 de ore

ro

16 May, 2023 12:10 695 Marime text
Pompieri. Foto: IGSU/FacebookÎn cursul zilei de ieri, 15 mai a.c., salvatorii au acționat în cazul a 1.510 de misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare a persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

Potrivit IGSU, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 37 de incendii, precum și în alte 148 de intervenții în sprijinul comunităților.

„În afara acestor situații, la nivel național, echipajele SMURD au acționat la 1.322 de misiuni desfășurate pentru acordarea măsurile specifice de prim ajutor, în urma cărora 1.328 de persoane au asistate medical. 

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 5 persoane aflate în dificultate.

O atenție deosebită a fost acordată și extragerii victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. Echipajele de descarcerare au acționat la 3 astfel de solicitări“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


❗ Salvatorii au fost solicitați să intervină, ieri, în județul Covasna, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o agenție de turism situată la parterul unui bloc. Ajunse la locul solicitării, echipajele de stingere au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Datoriă intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime.

„De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși) în județul Brașov (1), Harghita (2), Mureș (3) și Vrancea (1).

În perioada de referință, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 194 de pompieri salvatori și 152 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii