Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a 64 de incendii

ro

29 Nov, 2023 10:25 627 Marime text
foto: IGSUÎn cursul zilei de ieri, 28 noiembrie a.c., salvatorii au acționat în cazul a 1.460 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare a persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

Potrivit IGSU, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 64 de incendii, precum și în alte 212 intervenții în sprijinul comunităților.

Totodată, la nivel național, echipajele SMURD au acționat la 1.177 de misiuni desfășurate pentru acordarea măsurile specifice de prim ajutor, în urma cărora 1.172 persoane au fost asistate medical.

În afara acestor situații, în perioada de referință, echipajele operative au salvat 12 persoane aflate în dificultate.

O atenție deosebită a fost acordată și extragerii victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere, echipajele de descarcerare acționând la 7 astfel de solicitări.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au acționat în sprijinul cetățenilor pentru înlăturarea efectelor produse de vremea nefavorabilă. Astfel, ieri, în intervalul 07.00-21.00, salvatorii au acționat în 11 localități din 4 județe (BR, CS, CT și TL), pentru deblocarea a 2 autovehicule înzăpezite, degajarea unor elemente de construcție la 5 imobile, 23 copaci și 10 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 3 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov și Neamț și 1 mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase, pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara.

În perioada de referință, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 58 de pompieri salvatori și 34 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Citește și: 

Pompierii au primit distincția onorifică pentru curaj și devotament!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii