Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU a făcut publică lista adăposturilor din România unde te poți ascunde în caz de război. Câte se află la Constanța (DOCUMENTE)

ro

09 Feb, 2022 16:39 3078 Marime text
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut publică lista adăposturilor de protecție civilă luate în evidență, în toate localitățile de pe teritoriul României.


O parte dintre ele, în număr de 72 se află și la Constanța.



În România sunt 4.358 de astfel de locații menite să protejeze oamenii în caz de necesitate.


Fiecare clădire de locuințe ar trebui să aibă un spațiu special destinat adăpostirii locatarilor în cazul unui atac aerian



Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat că se știe cu exactitate cum se prezintă fiecare locație. 

 

„Împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am discutat asta, inspecția se face regulat. În fiecare an există un anumit calendar pentru această inspecție. Cele mai multe cred că aparțin de MAI, cele de protecție civilă, pentru cazuri de cataclism, situații de criză. Din perspectiva noastră, din MApN, acest lucru s-a făcut în ultimii ani foarte serios. Știm exact, suntem pregătiți pentru orice situație”



În secțiunea Documente a materialului puteți consulta Lista completă a adăposturilor de protecție civilă luate în evidență, în toate localitățile de pe teritoriul României, dar și un document cu adăposturile la Constanța. 


Sursa foto: pexels 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii