Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI Peste 7.000 de avize de muncă eliberate de polițiștii de imigrări în luna decembrie a anului 2023

ro

08 Jan, 2024 14:34 631 Marime text
  • În perioada 1 - 31 decembrie 2023, polițiștii de imigrări au eliberat 7.470 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

În perioada 1 - 31 decembrie 2023, polițiștii de imigrări au eliberat 7.470 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
Dintre acestea, 7.414 au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, 27 pentru lucrătorii înalți calificați, 20 pentru cei detașați, 1 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiași companii), 5 pentru lucrătorii sezonieri, iar 3 pentru lucrători transfrontalieri.
 
Dacă aveți cetățenia unui stat din afara Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Confederației Elvețiene și doriți să munciți în România trebuie să găsiți un angajator, iar dacă acesta decide să vă angajeze, va întreprinde demersurile necesare pentru obținerea unui aviz de angajare.
 
În România puteți fi angajat la un singur angajator, persoană fizică sau juridică, care a obținut un aviz de angajare, în condițiile legii.
 
Cererea pentru eliberarea avizului de angajare/detașare se depune de către angajator/beneficiarul prestării de servicii la oricare dintre formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare. Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale, a încheiat sursa citată.


Citește și:
IGI: 18 bărbați din Bangladesh și Maroc, îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări, în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii