Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI Aproape 5.000 avize de muncă eliberate de polițiștii de imigrări timp de trei săptămâni

ro

25 Jan, 2024 11:56 627 Marime text

Sursa foto: IGI


 
  • În perioada 1 – 22 ianuarie a.c., polițiștii de imigrări au eliberat 4.476 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.
 
Dintre acestea, 4.429 au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, 28 pentru lucrătorii înalți calificați, 12 pentru cei detaşați, 6 pentru lucrătorii sezonieri, iar unul pentru lucrători transfrontalieri, potrivit IGI.
 
 

„Dacă aveți cetățenia unui stat din afara Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene și doriți să munciți în România trebuie să găsiți un angajator, iar dacă acesta decide să vă angajeze, va întreprinde demersurile necesare pentru obținerea unui aviz de angajare”, transmit polițiștii de imigrări.

 
În România puteți fi angajat la un singur angajator, persoană fizică sau juridică, care a obținut un aviz de angajare, în condițiile legii, mai menționează aceștia.
 
Cererea pentru eliberarea avizului de angajare/detașare se depune de către angajator/beneficiarul prestării de servicii la oricare dintre formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.
 
Mai multe informaţii în acest domeniu puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.
 
 
 Citește și
Bilanțul polițiștilor de imigrări, în ultimele 72 de ore
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii