Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce bănci vor acorda creditul Prima Casă 2020! Câţi bani a alocat statul român

ro

24 Feb, 2020 00:00 3723 Marime text

Veşti bune pentru românii care doresc să cumpere o locuinţă în 2020, dar nu dispun de toţi banii. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunţă lansarea Programului Prima Casă 2020, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanţelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei, alocat pentru anul 2020 prin Hotărârea de Guvern nr. 112/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 100 din data de 11 februarie 2020.


Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleaşi condiţii de garantare din partea statului român, în favoarea finanţărilor acordate de către cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Leumi Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.


Pentru a putea primi un credit prin acest program, beneficiarul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
  • la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m²;
  • achiziţionează sau construieşte o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;
  • are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.


Persoanele care vor să se înscrie în programul Prima Casă au posibilitatea să cumpere o locuinţă deja finalizată sau să construiască una nouă. Condiţiile de eligibilitate sunt specifice fiecărei categorii în parte. Pentru locuinţele noi, statul acordă o garanţie de 50%, iar pentru celelalte tipuri de imobile, garanţia este de 40%.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii