Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hooligan’s Barberhop & School – relaxarea pentru bărbații care vor să îmbine utilul cu plăcutul (galerie foto)

ro

22 Aug, 2020 00:00 3060 Marime text
  • Hooligan’s Barberhop este un salon dedicat sexului masculin pentru tuns și relaxare
  • Hooligan’s Barberhop & School oferă cursuri pentru tinerii constănțeni care doresc să învețe din tainele tunsului
  • La frizerie, bărbatul trebuie să se relaxeze și să deconecteze de ceea ce face acasă, iar Nicu Alex, patronul businessului a povestit pentru ZIUA de Constanța ce înseamnă acest concept
Nicu Alex este un tânăr care poate până la vârsta de 27 de ani a realizat ce mulți tineri încă visează – să aibă propria afacere și să fie fericit că și-a urmat pasiunea.

Tunsul a fost ca o joacă de copil, la propriu, fiindcă prima persoană pe care a tuns-o a fost chiar tatăl său, când avea doar 14 ani. Pasiunea a crescut și chiar dacă a încercat să o lase în urmă, chemarea a fost mai puternică. La 25 de ani deschidea propriul salon în Constanța, iar acum a pus bazele unei școli moderne pentru tinerii care vor să ducă meseria de frizer la rang de artă. Hooligan’s Barberhop & School este locul potrivit pentru cei care vor să aibă parte de o carieră cool în ale frizeriei. Bulevardul Tomis 229 este adresa frizeriei.

Povestea

Avea 14 ani când a pus prima oară mâna pe foarfecă și deja era o provocare. Tatăl său nu avea un păr obișnuit, fiind oarecum dificil să stilizezi o persoană care nu are păr decât în părțile laterale ale capului, dar a făcut-o. Apoi doi-prieteni au început să îi ceară ajutor la tuns, și așa au trecut anii. Nicu Alex este un constănțean care a transformat pasiunea în meserie, iar meseria a pus-o pe un piedestal și a numit-o artă. Ceea ce face el cu sculele de tuns se numește chemare pentru că rezultatul final uimește clienții de fiecare dată.

„Povestea mea a început acum 11 ani, pe la vârsta de 14 ani, când am început să descopăr că îmi place frizeria. Cum am descoperit? Ducându-mă la diverși frizeri am realizat că ceea ce îmi fac ei acolo, practic îmi plăcea. Și am început să dezvolt ușor, ușor, o pasiune pentru asta. Așa că am început să exersez pe prietenii mei, să le aranjez părul. Tatăl meu a fost prima persoană pe care am tuns-o, el neavând păr. Adică nu avea în calotă. Tot am exersat cu el timp de vreo 2 ani de zile, fără să tund pe altcineva. Ulterior am zis să încerc și ceva mai complicat. Fără cursuri la bază, m-am apucat să îmi tund prietenii. După care pe la 16 ani, am zis să încerc să fac niște cursuri, să văd ce mai pot învăța. De acolo a început evoluția. Am terminat liceul, mi-am continuat pasiunea și crescând de la an la an, am realizat că asta vreau să fac”, spune cu nostalgie Nicu Alex.

A renunțat pentru câteva luni la pasiune, dar nu a durat prea mult până și-a reluat visul.

„Când am intrat la facultate, am zis să încerc și altceva. Simțeam că nu evoluez. Visul meu era să am propriul meu barbershop și propria școală. Stăteam pe loc pentru că nu aveam finanțele necesare să pot să investesc în meseria asta. Neavând banii ca să pot crește, să deschid un business, m-am oprit. Am început să navig. Am navigat câteva luni, după care m-am întors și am zis că nu asta vreau să fac. M-am întors înapoi la pasiunea mea.

Am luat-o, din nou, de la zero. Mi-am dorit din nou să îmi deschid propriul barbershop și propria școală. Am reușit astăzi, la 27 de ani, să creez și școala și salonul. Salonul a fost deschis acum 2 ani, iar școala a fost deschisă anul acesta, în iulie”, a adăugat Nicu. La sfârșitul lui august începe prima serie la școală.

Conceptul de Hooligan’s Barberhop & School

Numele de Hooligan’s este un concept care definește spiritul liber, nonconformist.
„În barbershopul meu, clienții sunt prieteni cu frizerul, iar ideile îndrăznețe de tunsori și styling sunt binevenite și puse în aplicare. Ideea mi-a venit din copilăria proprie, care a fost destul de tumultoasă. Mi-am petrecut mare parte din adolescență în cartier, și poate uneori am trecut prin experiențe mai grele. Am cunoscut tot felul de oameni, din medii sociale diferite. Asta se întâmplă și în momentul de față. Am observat că indiferent de poziția socială pe care oamenii o au, la baza fiecărui bărbat stă un huligan. Aici se redefinește, de la bărbierit, la relaxat. Relaxarea reprezintă conceptul”, povestește cu încrederea de sine Nicu Alex.

Bărbații au nevoie de relaxare, iar la frizer, clienții săi au acest beneficiu.

Clientul nostru, responsabilitatea noastră

Cu toții am fost la tuns și am zis să ne ia doar din vârfuri, iar acasă am început să ne plânge că nu este ceea ce vrem. Doar oare ceea ce vrem noi se mulează pe ceea ni se potrivește? Iată că nu este chiar așa, iar un frizer trebuie să fie responsabil de ceea ce îi oferă clientului, prin prisma faptului că ține cont de mai multe aspecte care influențează o tunsoare sau un styling.

„Din momentul în care clienții pășesc pragul barbershopului încerc din câteva cuvinte schimbate cu ei să îi cunosc puțin și să îmi dau seama ce personalitate au și ce își doresc în materie de frizură. Îi așez pe scaun, le pun pelerina și îi ascult în timp ce îi privesc în oglindă pentru a putea observa cum se văd ei și pentru a-mi putea imagina ce tip de tunsoare aș putea să le recomand. De multe ori, tunsoarea aleasă de clienți nu este cea mai inspirată. Fizionomia, osatura capului sau structura părului nu permite realizarea ei. Aici intervin eu. Le explic de ce nu i-ar avantaja ceea ce își doresc și le propun o alternativă care să li se potrivească. Prea puțini sunt cei reticenți, în general părerea îmi este ascultată, iar ideile mele sunt puse în practică și primesc doar feedback-uri pozitive. Daca se întamplă ca sfaturile mele să nu fie luate în calcul și totuși clientul să vrea neapărat o tunsoare anume, țin cont de ceea ce își dorește el și o adaptez pe forma capului său”, a povestit Nicu Alex.

Hooligan’s School


„Mi-am dorit să împărtășesc din experiența mea și altor tineri, care poate au fost în situația mea - vor să practice această meserie dar nu știu de unde să înceapă. În momentul în care nu știi de unde să începi, ai nevoie de cineva care să te îndrume, practic, să îți pună foarfeca și mașina de tuns în mână.
Hooligans Barber School oferă oportunitatea de a învăța pas cu pas arta tunsorilor masculine de la traineri pasionați și cu mulți ani de experiență in domeniu. Traineri care au dus această meserie la nivel de artă și care îi vor îndruma pe cursanți să-și dezvolte, pe lângă partea practică a meseriei, și o serie de calități interumane. Produsele puse la dispoziția lor sunt de cea mai buna calitate, iar diploma obținută este acreditată de Ministerul Muncii și International și va pune bazele unei cariere de succes. Le recomand celor dornici de a învăța, să aleagă o meserie unde pot crea și unde își pot dezvolta imaginația”, a conchis Nicu Alex.

Cursul este de începători, dar pot veni și persoane mai experimentate, care vor să învețe și mai mult. Cursul nu este unul basic. Se va învăța de la zero până la maxim, toate capitolele. Două luni durează, și vor face și teorie, și practică. Practica se va face în salon, iar cursurile vor fi în altă locație. Cei care vor să se înscrie pot accesa pagina de Facebook sau la numărul de telefon +40732384910.
Pe lângă pagina de Facebook, iubitorii de stil pot să se inspire cu imaginile publicate pe pagina de Instagram.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii