Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halal comportament! „Voronin de Constanţa" se întoarce (video)

ro

09 Feb, 2011 01:31 4349 Marime text
cap_1.jpgEdilul Constanţei s-a răstit la colega noastră Feri Predescu, reproşându-i faptul că lucrează la TVR, televiziune aservită, din punctul său de vedere, preşedintelui Băsescu

Radu Mazăre a chemat luni după-amiază presa la o conferinţă, pentru a-şi mai spune ofurile.

Dar, ca orice conducător, edilul constănţean nu suportă criticile foarte bine. Aşa că, atunci când a fost luat la întrebări de colega noastră Feri Predescu privind problema locuitorilor de pe strada Mircea cel Bătrân şi o retrocedare cu semne de întrebare, Mazăre a răbufnit, dând dovadă de maniere şi de un limbaj demn de un primar la al treilea mandat: „La ce televiziune sunteţi?! La TVR, nu? A, sunteţi cântătorul lui Băsescu, nu? Apăi spuneţi domne aşa, spuneţi aşa, că sunteţi plătiţi din banii statului ca să-l pupaţi în fund pe Băsescu, să căutaţi întotdeauna câte un motiv... Sunteţi plătiţi din banii publici. Postul public de televiziune este un post aservit lui Băsescu şi toţi ziariştii de acolo, care luaţi banii publici, îl pupaţi în fund pe Băsescu. Îl pupaţi în fund pe Băsescu pe banii publici". După ce şi-a finalizat reprezentaţia, PSD-istul de la primărie a ferecat uşa biroului său, acolo unde-l aştepta suita... Nu a mai contat faptul că jignirea a fost adusă, în primul rând unei femei, apoi unui jurnalist de valoare şi cu renume în presa constănţeană şi centrală, care reprezintă în plan local cotidianul Evenimentul Zilei şi Televiziunea Română.

Licitaţiile şi muşteriii

Dar ce contează asta pentru un fost ziarist ajuns în jilţul de la primărie, care ştie să-şi amintească de zilele din redacţia de la Contrast sau Telegraf numai atunci când îi este convenabil?! Zilele de jurnalist ale lui Radu Mazăre probabil că au apus demult, iar spiritul scormonitor al celui care serveşte presa, cititorul, ascultătorul sau telespectatorul, pare să-l fi părăsit definitiv şi ireversibil. Însă, o parte a poveştii pe care o blamează nu-i este deloc necunoscută celui care conduce Constanţa. Aşa cum spune că TVR-ul sau colega noastră Feri Predescu „îl pupă în fund pe Băsescu", nu trebuie să uităm că şi el, Radu Mazăre, are „la picioare" un trust media, format din cotidianul Telegraf şi TV Neptun, instituţii media în care a fost implicat şi care sunt acum conduse de către partenerii săi de afaceri. SOTI Cable Neptun şi Telegraf Advertising sunt canalele media favorite ale primarului Radu Mazăre, cel puţin în plan local. Este adevărat, de câţiva ani încoace, şi televiziunile naţionale i-au devenit prietene, făcându-i vizite acasă sau urmărindu-l peste tot pe unde edilul de Constanţa avea de făcut câte un giumbuşluc. Aservire sau nu, atenţia pe care presa i-a acordat-o lui Mazăre nu a fost tocmai gratis. Probabil că toată lumea îşi aminteşte de cele două milioane de euro pe care SOTI Cable Neptun le-a câştigat din contractele cu municipalitatea condusă de Radu Mazăre. Asta, ca să nu omitem banii publici care au ajuns la Telegraf Advertising. Şi, mai mult decât atât, nu trebuie să trecem cu vederea biştarii care au ajuns în conturile celor două firme de la societăţile în care Consiliul Local Municipal este implicat. Cu alte cuvinte, cam tot ce înseamnă instituţie subordonată lui Mazăre şi-a dat ofranda pe altarul promovării media, împingând bani „frumoşi" şi foarte publici către SOTI Cable Neptun şi Telegraf Advertising. Şi, repetăm, pentru a fi foarte clar, cel supranumit la un moment dat „Voronin de Constanţa" nu s-a sfiit niciodată să se afişeze în faţa publicului din întreaga ţară la posturile TV sau prin ziarele colorate cărora le dă bani sau ai căror patroni îi sunt prieteni.

Reţeaua

Telegraf Advertising face parte din acelaşi holding cu Conpress Advertising şi SOTI Cable Neptun şi formează grupul firmelor fericite şi îndestulate în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean, instituţii conduse de Radu Mazăre, respectiv de Nicuşor Constantinescu. Telegraf Advertising are sediul pe strada Ion Roată numărul 3, acolo unde se află şi celebrul magazin Brick al unui alt business-VIP constănţean, Five Holding. Potrivit Registrului Comerţului, afacerea este împărţită de Sorin-Gabriel Strutinsky, cel care o şi administrează, şi de Mihail Gheorghe Cârciog. Atât Strutinsky, cât şi Cârciog împart afaceri atât cu Radu Mazăre, cât şi cu Nicuşor Constantinescu. Cei doi apar, în diverse combinaţii, în toate business-urile pe care le au primarul Constanţei şi cel care conduce judeţul: Royal Distribution Services, Conpress Group, Xenoti (Hotel Flora din Mamaia), Sigma Trading, Concordia Press şi Ideea Contrast. În mod evident, cel mai „bazat" din punct de vedere afaceristic este Sorin Strutinsky, cel care deţine părţi sociale în foarte multe societăţi, printre care regăsim firme celebre: Euro Antreprenor SRL, G Point Outdoor Advertising & More, Tipoland, A.B.C. Press, Grim Press, Mira Press, Difpres, Pan Ager Press, Marin SRL, Xenoti SRL (Hotel Flora din Mamaia), Ideea Contrast, Concordia Press, Property Partners Constanţa, Sebring Consulting, Tutun şi Ziare, Eolica Investments, M& D Farers Invest, Energy Power Services, KLD Services, Beton Expres, Consorţiu Antreprenorial Constanţa, North Bridge Energies, Roca Oil, Te-Press, Relax Bicaz, Tutun şi Ziare Botoşani, Gesira Tur, Granitul Dobrogean, Mediapress Investment, Tutun şi Ziare Neamţ, Tutun şi Ziare Bacău, Compress, Entertainment Idgames, Conpress Group, Conpress Holding, Telegraf Advertising, SOTI Cable Neptun şi Conpress Advertising. La TV Neptun, până în 2004, funcţia de director al postului a fost deţinută chiar de fratele primarului Constanţei, Alexandru Mazăre. În prezent, primarul Mazăre nu apare în acţionariatul companiei şi nici în cel al firmelor care deţin părţi sociale în SOTI Cable Neptun, firma care administrează postul de televiziune TV Neptun.

Pentru a nu lăsa nicio latură a afacerii media neacoperite, Mazăre&Cu au pus-o şi de o reţea de distribuţie. Şi aşa ajungem la SC Tutun şi Ziare SRL, societatea care deţine celebrele chioşcuri de ziare din oraş, înrudită cu firma de distribuţie Conpress Group. Firma are ca unic asociat persoana juridică SC Conpress Group SRL, care îi are ca asociaţi pe primarul Radu Mazăre, pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, pe Sorin Gabriel Strutinsky (cel care administrează atât Tutun şi Ziare, cât şi Conpress Group), dar şi pe Mihail Gheorghe Cârciog. Reţeaua Tutun şi Ziare s-a dezvoltat în toată ţara, existând societăţi cu acest nume, avându-l ca asociat pe Strutinsky, în Botoşani, Neamţ şi Bacău. Aşadar, se poate observa foarte uşor că primarul nu are nicio instituţie media aservită, că oricine spune şi scrie numai adevărul gol-goluţ în ceea ce îl priveşte şi că orice tentativă de a-l asemăna unui mogul media este total eronată...

n.r. „Voronin de Constanţa" este un apelativ pe care ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei i l-a dat primarului Radu Mazăre într-un comunicat de presă din 22 aprilie 2008. (http://www.activewatch.ro/stiri/FreeEx/Voronin-de-Constanta-cenzureaza-presa-22-aprilie-2009-131.html )

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ofiteru de servici 09 Feb, 2011 18:52 Eu zic sa va mai documentati in legatura cu giubuslucurile DROGATULUI. A-ti uitat de CONFORT URBAN unde firma sa de paza COMPRESS SECURITY incaseaza bani frumosi taind FRUNZA LA CAINII.
  • CONFIRMARE 09 Feb, 2011 14:18 POATE VERIFICA CINEVA PE NICUSOR CONSTANTINESCU CUM A CUMPARAT VILA DE PE STRADA EMINESCU 13!!!!!VETI AVEA O MARE SURPRIZA SA AFLATI CA VILA S-A LUAT PRIN SANTAJ, ADICA VILA ERA REVENDICATA DE CINEVA SI ACELUI CINEVA I S-A SPUS DIRECT CA DACA VREA VREODATA SA FIE PUS IN POSESIE TREBUIE SA O VINDA STIM NOI CUI CU 100,000 USD!!!!!!!DNA DE CE NU SE AUTOSESIZEAZA?
  • Mazare 09 Feb, 2011 13:48 Poate rasuflarea rau mirositoare ...
  • ath 09 Feb, 2011 12:10 Stimata doamna Feri Predescu,eu am impresia ca ati gresit biroul,sau ati gresit etajul.Sunteti sigura ca ati ajuns la usa primarului ? Eu am indoieli. Individul cu sacou verde este doar un bufon pesedist.Nu cred ca este primarul Constantei. Primarul nostru poarta un sacou violet.Dragul de el !
  • joienegru 09 Feb, 2011 12:01 Da, Mazare vorbea, cu ale sale Tv Neptun si Telegraf. Ce om.
  • abc 09 Feb, 2011 10:30 Bufonul Mazare.....nimic mai mult,Mazare e un BUFON
  • maria 09 Feb, 2011 09:48 Nu este ceva nou,cel putin pentru mine.Nu Mazare este "vinovat"pentru tot ce beneficiaza din Contanta,ci in primul rand cei care nu se duc la vot,pentru ca cei care-l voteaza atata pot ,cea mai mare parte,iar ceilalti sunt cei direct interesati.Un om care nu este in stare sa faca curatenie in curtea lui da sfaturi,si pareri altora,la nivelul carora nu va ajunge niciodata.Il deranjaza cei care il servesc pe d-l Presedinte,dar cei care-l "sevesc"pe el prin primarie,pe la partid nu-l deranjaza.Dar atata timp cat tine orasul inchis,nu intra nimeni,tineretul pleaca si raman doar batrani si asistatii cam asa o sa ne chinuim toti.
  • de la un om de bun simt 09 Feb, 2011 09:03 Omul asta care cica este Primarul Constantei are un comportament de huligan. Constantenui treziti-va la urmatoarele alegeri.
  • constantean 09 Feb, 2011 08:42 Un limbaj pe masura personajului... Cand umpluse Constanta cu afise pe care scria "Ori eu Ori Basescu"... a iesit Basescu, el de ce nu s-a evaporat? Poate o data scapati de el, mai are si Constanta sanse sa redevina un oras... candva era al 2-lea ca importanta dupa Bucuresti, cu port si turism si tot a reusit sa-l transforme in oras fantoma.
  • D.N.A. 08 Feb, 2011 23:56 Ne simti rasuflarea in ceafa ....?