Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul aprobă ordonanța pentru stoparea creştereii preţurilor la alimentele de bază (VIDEO)

ro

30 Jun, 2023 12:13 964 Marime text
Marcel Ciolacu, foto: Guvernul României Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul aprobă ordonanţa prin care se va stopa creşterea preţurilor la alimentele de bază. 

Acesta a menționat că această măsură ajută la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii.

"De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanţa ce introduce mecanismul prin care stopăm creşterea preţurilor la alimentele de bază. Este prima ţintă importantă asumată de acest Guvern şi mă bucur că am reuşit în doar două săptămâni să avem ordonanţa de masa Guvernului. E prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel ajutăm, de fapt, la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei Guvernului.

"Au fost un partener onest şi corect şi am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creşterii preţurilor a devenit un obiectiv comun. Însă acesta este doar un prim pas. Nu putem spera să avem alimente mai bune la preţuri decente doar limitând temporar adaosurile comerciale. Trebuie să susţinem creşterea producţiei şi a procesării. Împreună cu colegii mei, aprobăm astăzi şi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente. Se refac investiţii în unităţile de procesare", a adăugat Ciolacu.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii