Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvern 2.010 posturi vacante din sănătate vor putea fi ocupate prin concurs sau examen

ro

22 Feb, 2024 20:18 1098 Marime text



 
  • Guvernul a aprobat, joi, un memorandum prin care 2.010 posturi vacante sau temporar vacante de anul trecut din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
 
De la 1 ianuarie posturile care se vacantează în sistemul de sănătate pot fi scoase la concurs de către spitale fără întocmirea unui memorandum de aprobare.
 
Este vorba despre posturi vacantate în cursul anului 2023.

A fot aprobată ocuparea tuturor celor 599 de posturi de medici solicitate.

În cazul posturilor de asistent medical, a fost aprobată ocuparea prin concurs sau examen a jumătate din numărul celor solicitate, iar pentru personal de specialitate medico-sanitar cu studii superioare (de pildă asistent social, farmacist, biolog etc), pentru categoriile de personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical) și pentru personalul sanitar auxiliar (îngrijitoare, brancandier) au fost aprobate 30% din numărul posturilor solicitate.
 
Aceasta este a doua decizie de deblocare a posturilor în sectorul sanitar și al asistenței social luate de Guvern de la începutul anului.

În ședința din 11 ianuarie, au fost adoptate de Guvern două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătății pentru spitale din subordinea ministerului, respectiv, unul propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitale aflate în subordinea autorităților locale.

În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi, cu următoarea precizare: toate posturile de medic solicitate atât de către Ministerul Sănătății, cât și de către Ministerul Dezvoltării, au fost și atunci aprobate, în total peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România.

Citește și
14 localităţi sau părţi din localităţi din mai multe județe, printre care și Tulcea ar urma să fie atestate ca staţiuni turistice (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii