Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GSP contesta decizia CNSC privind digul de larg

ro

22 Jul, 2010 00:00 3218 Marime text

p7-dosar_comanescu-__digul_de_larg.jpgÎn urmă cu câteva zile, SC Grup Servicii Petroliere SA a înaintat în instanţă dosarul cu nr. 975/36/2010, referitor la un litigiu privind achiziţiile publice, în care pârâtul este nimeni alta decât Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA, chemată la judecată pentru licitaţia referitoare la digul de larg

După cum ne-a declarat unul dintre avocaţii apărării, Isabela Bucur, litigiul face referire licitaţia deschisă care s-a desfăşurat în primăvara acestui an şi care avea ca obiect finalizarea digului de larg, organizată de CN APMC SA.

„Este vorba de o plângere pe care noi am făcut-o faţă de decizia celor de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor pe care noi o considerăm nelegală. Este o chestiune pur procedurală, tehnică, nu priveşte fondul problemei“, a declarat scurt şi teoretic apărătorul celor de la SC Grup Servicii Petroliere SA. Primul termen în acest dosar a fost stabilit pe 19 august.
Practic, cei de la GSP contestă în instanţă decizia nr. 3275/C5/3274, 3294, 3340 dată pe 29 iunie 2010 de CNSC prin care se respinge contestaţia nr. 242/28.05.2010 formulată de GSP, în calitate de lider al asocierii cu Jan de Nul N.V., de Obrascon Huarte Lain (OHL) S.A. şi de Van Oord Dredging and Marine Contractors în contradictoriu cu autoritatea contractantă CN APMC.

Şedinţa de deschidere a ofertelor pentru finalizarea lucrărilor la digul de larg a avut loc pe 18 februarie, 59 de ofertanţi achiziţionând caietele de sarcini, dintre care 11 şi-au depus şi oferta. Printre aceştia au fost şi cei de la Grup Servicii Petroliere care au venit în asociere cu Jan De Nul N.V.

După mai bine de o lună de deliberări, comisia de evaluare a ofertelor depuse la licitaţia pentru lucrările de finalizare a digului de larg din Portul Constanţa a ales un câştigător. După evaluarea celor 11 oferte, s-a stabilit că cea mai bună din punct de vedere economic este oferta firmei germane JOSEF MOBIUS BAU AG. Valoarea acesteia a fost de 80.548.371,62 euro, fără TVA, câştigătorul angajându-se să finalizeze lucrările în 18 luni. Numai că, aşa cum era de aşteptat la o licitaţie de o asemenea anvergură şi cu un asemenea preţ, contestaţiile nu au întârziat să apară. În luna mai, aşa cum susţinea la acel moment directorul CNAPMC Ioan Bălan, au fost acceptate două contestaţii, o solicitare din partea celor de la GSP, iar din partea celor de la JOSEF MOBIUS BAU AG nişte completări la documentaţie.
Ulterior, la începutul lunii mai, CNSC a acceptat contestaţia depusă de unul dintre ofertanţi, asocierea Van Oord Dredgining and Marine Contractors din Olanda, aceştia fiind în cele din urmă declaraţi câştigătorii licitaţiei, fiind următorii pe listă, după cei de la JOSEF MOBIUS BAU AG.

La termenul de pe 23 iunie a.c., Curtea de Apel Constanţa a decis să admită plângerile formulate de reclamantele Van Oord Dredging and Marine Contractors şi de SC Grup Servicii Petroliere SA faţă de rezultatul licitaţiei. Instanţa a anulat raportul procedurii de atribuire şi a tuturor actelor subsecvente şi a dispus refacerea acestuia cu excluderea ofertei Josef Mobius Bau AG, toate celelalte dispoziţii ale decizie fiind menţinute. De asemenea, judecătorii Curţii de Apel au dispus ca CN APMC SA să plătească 11.900 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată către SC Grup Servicii Petroliere SA.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii