Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:40 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GSP a contractat un credit pentru achiziţia de utilaje folosite inclusiv la ranfluarea navei Queen Hind

ro

25 Feb, 2020 00:00 2158 Marime text

Grup Servicii Petroliere SA s-a întrunit la data de 25 noiembrie 2019 în Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor, iar procesul-verbal al întrunirii a fost publicat recent în Monitorul Oficial al României.


Preşedintele Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, Gabriel Valentin Comănescu, care are şi calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, a fost prezent. De asemenea, acţionarii prezenţi au fost: GSP Holding SA, organizată în baza legislaţiei din Luxemburg, cu un procent de participare de 79,611796%, reprezentată de Andrei-Mihai Popescu, Upetrom Group Management, o societate cu răspundere limitată, din Voluntari, reprezentată de Gabriel Valentin Comănescu şi cu un procent de 18,349433%, RCI Group de Consultanţă SRL, cu un procent de 1,019413%, reprezentantă de Vasilica Tudosescu şi Gabriel Valentin Comănescu, cu un procent de 1,019358%.


Acţionarii menţionaţi au decis, în unanimitate, să ţină AGEA. Întrucât GSP Offshore SRL şi BCR SA doresc să încheie un nou contract şi să restructureze contractele existente, s-a luat decizia de a facilita de un credit cash pentru suma de 35 de milioane de dolari, credit pe termen lung, în vederea finanţării până la suma de 30.000.000 dolari pentru achiziţia GSP Fortuna, GSP Atlas, GSP Orizont, GSP Antares, GSP Atcor, GSP King, GSP Queen, împreună cu eliberarea completă şi finală a tuturor obligaţiilor aferente fiecărui contract de bareboat charter, inclusiv a garanţiilor bancare aferente, iar diferenţa fiind necesarul de fond de rulment. Aceste utilaje de intervenţie maritimă sunt folosite inclusiv la ranfluarea navei Queen Hind.


Se mai doreşte să se faciliteze un plafon non-cash de până la 25.000.000 dolari, din care 15 milioane vor avea o perioadă de tragere, restul fără perioadă de tragere. Deciziile au fost votate în unanimitate în şedinţa menţionată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii