Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:22 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul KMG International, acreditat şi calificat internaţional CIPS în domeniul achiziţiilor

ro

19 Oct, 2018 00:00 770 Marime text
Grupul KMG International (Grupul sau KMGI) este prima companie din România care a obţinut certificarea „standard“ pentru activitatea de achiziţii din partea CIPS (Chartered Institute of Procurement and Supply). Nivelul „standard” al certificării arată că Grupul a implementat sisteme de achiziţii profesioniste şi asigură cel mai ridicat nivel al serviciilor în achiziţii şi aprovizionare.
 
Principalii factori care au stat la baza iniţiativei de evaluare a activităţii de achiziţii au fost eficienţa şi transparenţa procedurilor de achiziţie, gestionarea cheltuielilor şi a riscurilor, îmbunătăţirea întregului proces, pregătirea profesională a angajaţilor din domeniul achiziţiilor, conformitatea cu standardele recunoscute la nivel global privind achiziţiile şi managementul lanţului de aprovizionare.
 
Experţii CIPS au definit nivelul de eficienţă a activităţilor curente şi au identificat aspecte ce necesită îmbunătăţire în anumite zone de activitate.
 
„Felicităm echipa de achiziţii şi compania KMG International - Rompetrol pentru că a devenit prima companie din România care a obţinut certificarea CIPS. Aceasta confirmă nu numai respectarea standardelor ridicate în această activitate, ci şi faptul că Grupul este un partener de afaceri fiabil şi valoros, operând în conformitate cu standardele internaţionale şi cu practicile de vârf în domeniul de achiziţii şi aprovizionare“, a menţionat Alan Martin, reprezentantul CIPS în cadrul evenimentului de acordare a distincţiei.
 
„Obţinerea calificării CIPS a fost unul dintre obiectivele semnificative ale companiei pentru anul 2018, ce face parte din iniţiativa de îmbunătăţire semnificativă a procedurilor actuale de afaceri. În timpul certificării, am studiat şi corectat anumite practici ale departamentului de achiziţii, în conformitate cu standardele internaţionale, îmbunătăţiri care se reflectă în ultima versiune a procedurii de achiziţii la nivel de Grup.
 
Acestea au avut impact asupra întregului ciclu al procesului de achiziţii, inclusiv planificarea achiziţiilor, selecţia furnizorilor şi managementul performanţei, strategia de dezvoltare a departamentului de achiziţii, care include automatizarea şi optimizarea proceselor. Ne exprimăm recunoştinţa faţă de reprezentanţii CIPS pentru suportul acordat în implementarea acestor standarde în domeniul achiziţiilor şi managementului lanţului de aprovizionare.
 
Ţinând cont de obiectivul stabilit în companie, de eficientizare continuă a activităţilor, intenţionăm să continuăm acest demers şi să implementăm cele mai bune practici pentru a creşte calificativul până la nivelul avansat, ceea ce implică construirea unui parteneriat strategic şi de afaceri pe termen lung cu clienţii şi furnizorii noştri“, a declarat Arman Kulmanov, directorul de achiziţii al Grupului de companii KMG International.
 
KMG International N.V. este o companie petrolieră internaţională care operează în sectorul de rafinare şi comercializare a produselor petroliere, având activităţi în 11 pieţe principale. Grupul este deţinut 100% de NC KazMunayGaz JSC, compania de petrol şi gaze din Kazahstan. Reţeaua de staţii de alimentare cuprinde peste 1.100 de puncte de vânzare în Georgia, Bulgaria, Moldova şi România, unde Grupul deţine două rafinării - Petromidia în Năvodari şi Vega în Ploieşti, precum şi singurul complex petrochimic. Activitatea principală a companiei este desfăşurată în zona Mării Negre.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii