Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa face în continuare victime. 29 de persoane au murit

ro

11 Feb, 2020 16:54 1300 Marime text
Numărul persoanelor care au murit, până în prezent, din cauza gripei a ajuns la 29, a anunţat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele patru persoane care au decedat din cauza gripei sunt trei bărbaţi şi o femeie nevaccinaţi antigripal.

Unul dintre bărbaţi de 78 de ani era din judeţul Argeş, avea condiţii medicale preexistente, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. A decedat în data de 08 februarie 2020.

Cel de-al doilea bărbat în vârstă de 61 de ani, din judeţul Iaşi, avea şi el condiţii medicale preexistente, fiind confirmat, de asemenea, cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 și a încetat din viață în data de 06 februarie 2020.

Un alt bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Mureş, nu avea condiţii medicale cunoscute,  confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Data decesului său fiind data de 05 februarie 2020. 

Femeia în vârstă de 71 de ani, din judeţul Iaşi, avea condiţii medicale preexistente, fiind confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Aceasta a decedat în data de 06 februarie 2020. 

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicaţiei şi consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare, precum şi izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenţie şi se recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală. În această perioadă, este recomandată limitarea accesului vizitatorilor in spitale, în special în secţiile cu risc. De asemenea, trebuie realizat triajul epidemiologic zilnic pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănusi, halate) de către vizitatori şi personalul medical, purtarea măştii de către pacienţi în UPU, pe traseul de la UPU la salon şi când se părăseşte salonul de izolare/grupare.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Epidemie de gripă din România. Iată harta infecţiilor! Ce recomandă specialiştii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii