Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheaţa a avariat motoarele Posibila cauză a prăbuşirii avionului AirAsia în Marea Java

ro

04 Jan, 2015 11:21 1850 Marime text
Condiţiile meteorologice par să fi fost "factorul declanşator" al prăbuşirii, în Indonezia, a avionului AirAsia ale cărui motoare ar fi fost avariate de gheaţă, a anunţat Agenţia meteorologică naţională, în timp ce valuri mari împiedicau, duminică, scafandrii să găsească victimele, titrează Mediafax.
Căutările efectuate pentru găsirea cadavrelor victimelor şi a epavei avionului Airbus A320-200 care s-a scufundat în Marea Java la 28 decembrie, cu 162 de persoane la bord, au intrat în a doua săptămână şi sunt din nou perturbate de condiţiile meteorologice dificile.

Echipele de căutare folosesc hidrofoane pentru localizarea balizelor acustice ale celor două cutii negre, cruciale pentru stabilirea cauzelor accidentului de avion care s-a confruntat cu nori ameninţători la scrut timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore.

"Pe baza datelor disponibile pentru localizarea ultimului contact cu avionul, condiţiile meteo au fost factorul care a declanşat accidentul", a declarat Agenţia meteorologică indoneziană pe site-ul său de Internet.

"Fenomenul meteo cel mai probabil este gheaţa, care poate avaria motoarele din cauza procesului de răcire. Este vorba pur şi simplu despre una dintre eventualităţi, bazate pe analiza datelor meteorologice existente", adaugă agenţia, relatează Mediafax.

Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii