Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda Națională de Mediu aniversează astăzi 19 ani de la înființare

ro

01 May, 2021 16:23 2189 Marime text
  • Garda Națională de Mediu este o agenție guvernamentală din România, aflată în subordinea Ministerului Mediului.
Agenția controlează activitățile cu impact asupra mediului înconjurător, și aplică sancțiuni contravenționale prevăzute de legislația în domeniul protecției mediului.

Garda de Mediu a început să funcționeze la data de 1 mai 2002, condusă de un comisar național – la nivelul țării, și de un comisar județean – la nivel de județ.

„Vom sărbători prin muncă. Vom face verificări în zonele de picnic”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef la Garda de Mediu Constanța, cu ocazia aniversării a 19 ani de funcționare a instituției.


Octavian Berceanu a făcut, astăzi, prima vizită în județul Constanța, în calitate de comisar general la Garda Națională de Mediu. Ajuns pe plaja de la Năvodari, acesta a observat că natura este îngropată în deșeuri.

„Cu tristețe spun că am găsit foarte multe gunoaie, deșeuri, conglomerate de materiale de construcții puse peste deșeuri, părăsite pe terenuri; dezvoltări imobiliare în expansiune cu munți de deșeuri lângă. Multă mizerie și e ceea ce vedem la prima vedere”, spune Octavian Berceanu, comisar general la Garda Națională de Mediu.


Lunile de vară vor fi aglomerate pentru agenții Gărzii de Mediu. Aceștia vor efectua neîntrerupt controale pe litoral în vederea combaterii poluării.

„Cu ajutorul colegilor din Constanța de la Garda de Mediu și ale celorlalte instituții, eventual cu ajutorul colegilor din zona aceasta de sud a țării, vom face controale pe litoral, cât mai multe, săptămânale”, a declarat Octavian Berceanu, comisar general al Gărzii de Mediu.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii