Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Mediu Constanța Nereguli grave descoperite la serviciul de salubrizare din Cernavodă. Operatorul societății, amendat cu 100.000 lei

ro

20 Apr, 2022 16:43 1299 Marime text
foto: Facebook/ Garda de Mediu Constanța

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au constatat nereguli grave cu ocazia controlului efectuat la societatea care desfășoară activitate de salubrizare pe raza orașului Cernavodă, județul Constanța. 

Operatorul de salubrizare nu respectă condițiile și cerințele din autorizația de mediu cu privire la gestionarea deșeurilor din activitatea stației de sortare și transfer din localitatea Cernavodă și nu aplică ierarhia deșeurilor în sensul reciclării, valorificării prin operatori autorizați sau valorificării energetice a desurilor.

Conform Gărzii de Mediu Constanța, deșeurile rezultate din sortare au fost transportate de la stația de sortare și descărcate pe un teren din vecinătatea depozitului de deșeuri închis din Cernavodă.

Totodată, s-a constatat că deșeurile au fost împinse într-o ravenă, cu scopul de a fi îngropate, iar societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 100.000 lei.

A fost înaintată sesizare către organele de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, respectiv îngroparea deșeurilor și abandonarea acestora în afara spațiilor autorizate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii