Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă. O nouă misiune internaţională sub egida Frontex, încheiată cu succes

ro

25 May, 2020 15:59 1621 Marime text
  • O nouă misiune internaţională sub egida Frontex a fost încheiată cu succes.
  • Operaţiunea s-a desfăşurat în zonele operaționale Lesvos şi Chios, ale Republicii Elene, iar cele două echipaje, aflate la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat prin rotaţie misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, alături navele şi echipajele din celelalte state membre U.E. participante la misiune.
În data de 25.05.2020, poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime MAI 2114, din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors acasă după o misiune de aproximativ trei luni, desfăşurată în Marea Egee, sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

În perioada 16.03 - 22.05.2020, nava maritimă de intervenție MAI 2114 din cadrul Gărzii de Coastă a participat în cadrul operațiunii de intervenție rapidă la frontieră "RAPID BORDER INTERVENTION (RBI) AEGEAN 2020", organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă).

Operaţiunea s-a desfăşurat în zonele operaționale Lesvos şi Chios, ale Republicii Elene, iar cele două echipaje, aflate la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat prin rotaţie misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, alături navele şi echipajele din celelalte state membre U.E. participante la misiune.

Pe durata operațiunii, poliţiştii de frontieră români au executat 57 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat peste 680 ore de patrulare.

Iniţial detaşarea navei fusese planificată în perioada 16.03 – 06.05.2020, ulterior aceasta fiind extinsă în cadrul aceleiași operațiuni de intervenție rapidă, până la data mai sus menţionată.

Această prelungire a avut loc în contextul răspândirii COVID – 19, a evoluției ascendente a numărului de cazuri în statele din Europa și din afara acesteia, precum şi a presiunii migraționiste la frontiera dintre Republica Turcia și Republica Elenă.

De asemenea, Poliţia de Frontieră Română a detaşat în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu un ofiţer de legătură, care a menţinut permanent legătura pe toată perioada desfășurării misiunii, între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul statului membru şi Centrul de Comandă şi Control al SCOMAR.

Sursa foto: Garda de Coastă 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii