Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:57 20 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fuziune prin absorbție 12 firme ale fostului consilier local Vasile Roșu devin una singură!

ro

22 Oct, 2019 00:00 913 Marime text

Firma fostului consilier local Vasile Roșu Alternativ Facility SRL va absorbi alte 11 societăți constănțene. Decizia a venit ca o răsturnare de situație de la instanță, după ce judecătorii Tribunalului Constanța respinseseră inițial, cererea de absorbție. La Curtea de Apel, însă, decizia a fost schimbată radical, iar Alternativ Facility SRL își va majora astfel capitalul social subscris de la 500 de lei la 9.000 de lei, în urma modificărilor.


Magistrații Curții de Apel Constanța au admis apelul declarat de firma Alternativ Facility SRL privind fuziunea sa cu mai multe societăți din oraș. Potrivit Hotărârii nr. 506/2019, aceștia au dispus la finalul săptămânii trecute „înscrierea în registrul comerțului a mențiunilor privind fuziunea prin absorbție de către societatea Alternativ Facility SRL (...), societate absorbantă, cu societățile absorbite“: Activ Educațional SRL, Casa Rosso Ballroom SRL, Complet Delivery SRL, Diversion Space SRL, Excepțional Event SRL, Full Catering SRL, Merchandise Speciality SRL, Multisistem Quality SRL, Perfect Market SRL, Red House Restaurant SRL, dar și Rovas Solution SRL.


Se mai arată în decizia Curții de Apel că Alternativ Facility va prelua întregul capital social și patrimoniu al societăților absorbite, „fiind succesoarea cu titlu universal a drepturilor și obligațiilor acestora“. Totodată, firma va prelua și întregul activ și pasiv al acestora, iar firmele astfel absorbite se vor dizolva fără lichidare și vor fi radiate din Registrul Comerțului. Capitalul social subscris al Alternativ Facility SRL se va majora de la 500 de lei la 9.000 de lei, Ana Maria Roșu urmând să dețină 9,03% din firmă după fuziune, iar fostul consilier local Vasile Roșu primind 90,97% din acțiuni și fiind și administrator.


Interesant este faptul că, abia cu patru luni înainte, Tribunalul Constanța a decis să respingă cererea de fuziune aprobată acum de Curtea de Apel.


Cât despre cele 11 firme absorbite de către Alternativ Facility, este de menționat faptul că, potrivit www.vrajitorul.eu, acestea fuseseră înființate tot de Vasile Roșu și Ana Maria Roșu, în perioada 2015-2016, excepție făcând Rovas Solution, înființată în 2011. Cât despre Alternativ Facility SRL, conform sursei citate, aceasta are ca activitate principală „alte forme de învățământ n.c.a.“. În 2016, potrivit datelor existente pe site-ul www.vrajitorul.eu , societatea a avut un număr mediu de 5 salariați, pierdere brută de 14.129 de lei și o cifră de afaceri de 1.280 de lei. În 2017, firma nu mai figurează cu angajați, are o pierdere brută de 187 de lei și cifra de afaceri 0. În 2018, salariați nu sunt, pierderea brută este 175 de lei, iar cifra de afaceri este 0.
 

Citeşte şi:


Fostul consilier local Vasile Roşu şi-a dizolvat o firmă
 

Fostul consilier local Vasile Roşu şi-a mai făcut o firmă în Constanţa. Detalii
 

Vasile Roşu, fost consilier local, a adăugat în palmaresul afacerilor alte trei firme
 

Imobil deţinut de fostul consilier local Vasile Roşu, scos la licitaţie. Ce executor judecătoresc se ocupă (document)


Fostul consilier local Vasile Roşu şi-a mai făcut o firmă. Se va ocupa de învăţământ

Evoluţia unui consilier municipal UNPR Într-un an, Vasile Roşu şi-a dublat numărul firmelor (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii