Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:51 10 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal Burleanu (FRF) - Cluburile nu vor putea să susţină costurile pentru testele COVID-19 fără ajutorul Guvernului

ro

18 Aug, 2020 21:52 791 Marime text
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, marţi, la finalul Comitetului Executiv, că în sezonul următor cele mai multe cluburi din România nu vor putea să susţină financiar costurile pentru efectuarea testelor pentru COVID-19 fără un sprijin din partea Guvernului, anunță Agerpres.

"Dacă se va păstra acelaşi protocol medical, dacă Guvernul nu se va implica să susţină aceste costuri pentru teste, sau autorităţile locale să se implice, cele mai multe dintre cluburi nu vor avea posibilitatea financiară de susţinere a acestor teste. Avem multe cluburi de amatori care au bugete de 10.000 de euro. Şi trebuie să mai pună 30.000 de euro pentru aceste teste", a declarat Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că miercuri urmează să aibă o discuţie pe această temă cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului: "Mâine avem programată o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului. Nu ştiu dacă vor participa şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. Principiul de la care vom pleca este următorul: considerăm că există un risc mai mare de infectare la terasă decât pe terenul de fotbal".

Burleanu a afirmat că va solicita reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii răspunsuri mai prompte din partea Direcţiilor de Sănătate Publică în cazul apariţiei cazurilor de coronavirus.

"Una dintre propuneri este să nu mai avem acea incertitudine din partea DSP-urilor şi competiţiile să se termine pe teren. Totodată vom solicita ca la nivelul fiecărui DSP să avem un reprezentant pentru competiţiile sportive, fiindcă o problemă a fost legată de întârzierea răspunsului. Clubul să ştie ce procedură urmează, de carantinare, de izolare şi aşa mai departe", a mai spus Burleanu.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii