Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române la comanda NATO a Operației Sea Guardian

ro

04 Sep, 2021 14:32 1788 Marime text

  • Operația Sea Guardian este o operație permanentă de securitate maritimă care are ca scop combaterea terorismului și diminuarea riscului altor amenințări la adresa securității maritime.
Forțele Navale Române au preluat, joi, 2 septembrie, comanda NATO a Operației Sea Guardian, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, la bordul fregatei „Regina Maria”, aflată în baza militară din Augusta (Italia), sub comanda Comandamentului Forțelor Întrunite și a Comandamentul Maritim Aliat (MARCOM).



Comanda Operației Sea Guardian, asigurată de comandorul Bogdan Vochițu, se va exercita, de la bordul navei-comandant, fregata „ Regina Maria” (F 222), din dotarea Forțelor Navale Române. Din statul major al grupării face parte și un ofițer din forțele navale croate, conform politicii NATO de organizare a grupărilor.

Misiunile în perioada activării (OSG FOCOPS 21-5), care se vor desfășura în Marea Mediterană, vor fi executate de către platforme navale din Croația, Germania și Spania, conform angajamentelor naționale ale statelor membre NATO.

Operația Sea Guardian este o operație permanentă de securitate maritimă care are ca scop combaterea terorismului și diminuarea riscului altor amenințări la adresa securității maritime în Marea Mediterană.

Corespondență transmisă de lt. cdor. Nicoleta Burlacu, ofițerul de relații publice de la bordul fregatei „Regina Maria”


Sursă foto: Forțele Navale Române

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii