Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondul de Investiţii a cerut tragerea la răspundere a conducerii companiei Acţionarii Oil Terminal au respins mai multe propuneri ale Broadhurst Investments Limited

ro

14 Nov, 2014 00:00 2322 Marime text
Ieri, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a SC Oil Terminal SA, la care au luat parte acţionari reprezentând 74,36 % din capitalul social. Aceştia au respins mai multe propuneri ale acţionarului Broadhurst Investments Limited de pornire a acţiunii în răspundere împotriva directorilor generali ai Oil Terminal SA şi împotriva administratorilor societăţii.
 
Astfel, acţionarii au respins propunerea acţionarului Broadhurst Investments Limited de pornire a acţiunii în răspundere împotriva directorilor generali ai Oil Terminal SA şi împotriva administratorilor societăţii, deoarece aceştia nu şi-au exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcţiei lor şi nu s-au delimitat pentru prejudicierea societăţii ca urmare a nerespectării contractului nr. 27/C/2009 încheiat cu SC Oscar Downstream SRL şi prin urmare, pentru suportarea de către societate a sumei de 292.656,25 de dolari cu titlu de contrastalii calculate în baza art. 81 din respectivul contract, precum şi a sumei de 12.723 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
 
De asemenea, acţionarii au respins şi propunerea acţionarului Broadhurst Investments Limited de pornire a acţiunii în răspundere împotriva directorilor generali ai Oil Terminal SA şi împotriva administratorilor societăţii care sunt solidari cu aceştia, întrucât nu şi-au exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcţiei lor şi nu s-au delimitat pentru prejudiciul în cuantum de 1.124.622 de lei, suferit de societate din cauza nerezilierii în timp util a contractelor încheiate cu SC Oil Prod SRL.
 
O altă hotărâre a acţionarilor se referă la respingerea propunerii acţionarului Broadhurst Investments Limited de pornire a acţiunii în răspundere împotriva directorilor generali ai Oil Terminal SA şi împotriva administratorilor societăţii, deoarece nu şi-au exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcţiei lor şi nu s-au delimitat pentru prejudiciul în valoare de 1.871.174,84 de lei suferit de societate din cauza nerezilierii în timp util a contractelor încheiate cu Oltchim SA.
 
Acţionarii companiei Oil Terminal SA au mai respins propunerea acţionarului Broadhurst Investments Limited de pornire a acţiunii împotriva directorilor generali ai Oil Terminal SA şi împotriva administratorilor societăţii, întrucât nu şi-au exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcţiei lor şi nu s-au delimitat pentru prejudiciul suferit ca urmare a prezentării de informaţii nereale prin subevaluarea acordului de concesiune petrolieră şi neamortizarea acestei imobilizări necorporale în conformitate cu legea.
 
O altă propunere a acţionarului Broadhurst Investments Limited, care a fost respinsă, se referea la acţiunea de pornire a acţiunii împotriva directorilor generali ai Oil Terminal SA şi împotriva administratorilor societăţii, deoarece aceştia nu şi-au exercitat supravegherea impusă de îndatoririle funcţiei lor şi nu s-au delimitat pentru prejudiciul suferit ca urmare a omisiunii de punere în aplicare a măsurilor necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în Dispunerile de Măsuri ANAF (nr. 853.535/30.03.2012 şi nr. 4036/25.04.2013), ceea ce constituie contravenţie, prevăzută la art. 24 alin. 1 litera f) din OUG nr. 94/2011, fiind sancţionată cu amendă de la 30.000 de lei la 40.000 de lei.
 
Nu în ultimul rând, acţionarii au aprobat împuternicirea directorului general al societăţii să semneze documentele necesare privind înregistrarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi pentru efectuarea formalităţilor privind publicarea acestor hotărâri. De asemenea, acţionarii au aprobat data de 2.12.2014, ca dată de înregistrare, în conformitate cu prevederile art. 238, alin. 1 din Legea 297/2004.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii