Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Florin Cîțu, videoconferință cu prefecții. România, afectată de inundații „Toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact ce se va întâmpla în perioada următoare“

ro

19 Jun, 2021 12:55 2118 Marime text
  • Ședință cu prefecții, de la ora 13.00, convocată de Florin Cîțu.
Premierul Florin Cîţu va avea sâmbătă, 19 iunie, la ora 13.00, o videoconferinţă cu prefecţii, la Palatul Victoria.

Aceasta se va desfăşura în sistem online. La videoconferinţă participă şi minstrul de Interne, Lucian Bode, cel al Mediului, Tanczos Barna, şi şeful DSU, Raed Arafat.

Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile, în câteva judeţe, Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, avem acei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare, a precizat Cîţu.


Toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact ce se va întâmpla în perioada următoare

Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi. Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea, a mai precizat Cîţu.

Amintim că, întreaga țară a fost afectată de inundațiile din ultimele zile. Și vremea este în continuare rece.

Un cod Portocaliu este în vigoare în intervalul 19 iunie, ora 12.00- 19 iunie, ora 23.00. Fenomene vizate sunt ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. 

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii