Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă. Iată în ce condiții

ro

19 Jan, 2024 15:19 810 Marime text
foto: PexelsMinisterul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă modul în care sunt prescrise și eliberate antibioticele și antifungicele de uz sistemic.


Ordinul 63/2024 emis de Ministerul Sănătății se concentrează pe monitorizarea riguroasă a prescrierii și eliberării antibioticelor și antifungicelor, cu scopul de a controla utilizarea rațională a acestora și de a combate rezistența la antibiotice.

Noutatea adusă de noile prevederi constă în aceea că, în situații de urgență medicală, farmaciștii pot elibera anumite antibiotice și antifungice fără prescripție medicală, în cantitatea necesară pentru 72 de ore (doză de urgență). Aceasta este calculată în acord cu modul de administrare prevăzut în rezumatul caracteristicilor produsului și poate fi eliberată o singură dată în cursul unui tratament pentru un pacient, în baza declarației pe proprie răspundere că nu a ridicat din altă unitate farmaceutică cantitatea aferentă dozei pe 72 de ore de administrare a medicamentului respectiv.

Citește și
Guvernul majorează plafonul până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii