Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Regală Daniel Ştefănescu, unul din cei mai talentați piloți ai generației lui (GALERIE FOTO)

ro

27 Mar, 2022 11:35 1978 Marime text
Daniel Ștefănescu Sursa foto Facebook/ Nicolae al României
  • Familia Regală a României a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe familiei pilotului Daniel Ştefănescu, arătând că acesta a fost "unul dintre cei mai talentaţi şi mai destoinici piloţi din generaţia lui", dar şi "un brav şi hotărât susţinător al valorilor şi principiilor Coroanei Române".


"Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Principele Radu au aflat cu mare mâhnire vestea trecerii la cele veşnice a pilotului Daniel Ştefănescu, unul dintre cei mai talentaţi şi mai destoinici piloţi din generaţia lui. Pilotul Daniel Ştefănescu a fost un brav şi hotărât susţinător al valorilor şi principiilor Coroanei Române, pe care le considera principii de viaţă şi parte a identităţii noastre. El a fost, de asemenea, un mare admirator al Regelui Mihai I şi a acţionat, fără ezitare, la apropierea dintre profesia lui şi Familia Regală", se afirmă în mesajul transmis duminică de Familia Regală.

Daniel Ștefănescu Sursa foto Facebook/ Nicolae al României

Totodată, în mesaj se aminteşte că Daniel Ştefănescu, alături de colegii lui "Iacări Acrobaţi" Ioan Postolache şi Dan Coderman, a fost decorat de Regele Mihai I cu Medalia Regală pentru Loialitate în anul 2012. De asemenea, "Iacării Acrobaţi" au luat parte, de fiecare dată când a fost posibil, la sărbătoarea de 10 Mai la Palatul Elisabeta, survolând grădina palatului în onoarea Regelui Mihai, iar apoi a Custodelui Coroanei.

"Majestatea Sa Margareta adresează, în numele Familiei Regale, condoleanţe şi întreaga compasiune familiei Ştefănescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se mai afirmă în mesajul transmis de Familia Regală a României.



Daniel Ștefănescu Sursa foto Facebook/ Nicolae al României

 

Vestea dispariției pilotului Dan Ștefănescu m-a întristat profund.


Membru al Lotului Naţional de Acrobaţie, Campion Naţional de acrobaţie şi aterizare la punct fix și Maestru al sportului la zbor cu motor, acesta a reprezentat cu brio România la evenimentele naționale și internaționale, onorând aviația română.

De asemenea, a fost alături de Familia Regală și în special de Regele Mihai, care îi împărtășea pasiunea pentru zbor. Îmi amintesc discuții dintre Dan Ștefănescu, colegii săi de la ”Iacării Acrobați” și bunicul meu despre avioane și motoare. Pentru el, zborul a fost mai mult decât o meserie sau o pasiune - a fost un mod de viață.

Am avut ocazia de a zbura împreună de câteva ori și îmi voi aminti mereu momentele frumoase petrecute în aer.

Transmit sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace!-Nicolae al României.


Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii