Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție dedicată lui Frédéric François Chopin la Biblioteca Județeană Constanța

ro

01 Mar, 2022 11:11 1185 Marime text


Secţia Mediatecă din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța organizează în perioada 1-7 martie, expoziția de CD-uri și DVD-uri: „Frédéric François Chopin”.


Cu această ocazie, utilizatorii care vor vizita expoziția amplasată în holul de la etajul I al instituției, pot împrumuta atât CD-uri și DVD-uri tematice, cât şi alte titluri din colecţia bibliotecii.


Despre Frédéric François Chopin 


Născut la 1 martie 1810, lângă Varșovia, compozitorul polonez Frederic Chopin a fost, fără îndoială, cel mai mare pianist al timpurilor sale. Copil inteligent, cu un dezvoltat simț al umorului, Chopin compune la șapte ani o “Poloneză” și un “Marș militar”.


Prima lui audiție publică are loc la vârsta de opt ani (cu un concert de Gyrowetz) și îl face să fie foarte apreciat ca interpret, fiind numit “geniu muzical”. Cu un suflet sensibil și nobil, Frederic Chopin a fost un artist romantic tipic.


Compozițiile sale cu o tonalitate personală au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate și azi în programele de concerte.



Sursa foto: Facebook/ Biblioteca Judeteana Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii