Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție de CD-uri „Frédéric François Chopin” la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO)

ro

02 Mar, 2023 08:17 888 Marime text


În perioada 1-7 martie, Secţia Mediatecă din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța organizează expoziția de CD-uri: „Frédéric François Chopin”.

Plasată în holul etajului 1, expoziţia cuprinde CD-uri cu muzica lui Chopin, din colecţia Secţiei Mediatecă., transmit reprezentanții instituției. 

Născut la 1 marie 1810, lângă Varșovia, compozitorul polonez Frederic Chopin a fost, fără îndoială, cel mai mare pianist al timpurilor sale.
Chopin nu este doar cel mai faimos compozitor al secolului al XIX-lea, ci şi un simbol al artistului romantic însuşi, compoziţiile sale pentru pian regăsindu-se în repertoriul oricărui pianist.

Având un suflet sensibil și nobil, Frederic Chopin a fost un artist romantic tipic; compozițiile sale cu o tonalitate personală au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate și azi în programele de concerte., mai precizează sursa citată. 

Cu această ocazie, dragi utilizatori, va aşteptăm să ne vizitaţi pentru a descoperi şi împrumuta CD-uri si DVD-uri cu această tematică, dar şi alte titluri din colecţia noastră., este invitația reprezentanților Bibiliotecii. 



foto: Biblioteca Județeană Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii