Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:09 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Frédéric Chopin, unul dintre cei mai influenţi compozitori de muzică pentru pian...

ro

12 May, 2015 11:21 1888 Marime text
Pe data de 12 mai 1847, Frédéric Chopin, unul dintre cei mai prolifici şi influenţi compozitori de muzică pentru pian, a suferit un atac de astm, care a durat patru zile. Doi ani mai târziu, s-a stins din viaţă, în noaptea de 16/17 octombrie.

Chopin s-a născut pe 1 martie 1810, lângă Varşovia. A fost fiul profesorului Nicolas Chopin şi al Justynei Krzyzanowska. Deşi a fost considerat un copil minune în ţara natală, Chopin a plecat spre Paris când avea 20 de ani, conform Wikipedia. În capitala franceză și-a consolidat reputația ca interpret, profesor și compozitor. Stilul lui se remarcă prin complexitatea tehnică şi prin profunzimea nuanței și a expresivității.

în 1849, la Paris, epuizat de o mai veche boală de plămâni, Peste 230 de lucrări ale compozitorului au supraviețuit timpului, în timp ce manuscrisele și lucrările din primii ani ai copilăriei au fost pierdute. În memoria geniului lui Frédéric Chopin, la fiecare cinci ani, la Varșovia se desfăşoară Concursul Internațional de Pian Frederick Chopin.
 
Sursa foto: Wikipedia.org

Ti-a placut articolul?

Comentarii