Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expertissa - un nou contract de publicitate de la CJC

ro

18 May, 2010 03:30 2959 Marime text
cap_1.jpgDouă comunicate de presă, 13 panouri pentru afişare temporară şi trei panouri permanente costă aproape un miliard de lei vechi

Firma de casă a Consiliului Judeţean Constanţa a mai câştigat o licitaţie de la această instituţie.

Este vorba despre contractul „Servicii de publicitate şi informare pentru proiectul Reabilitare şi modernizare de drumuri în staţiunea balneoclimaterică Techirghiol". Potrivit anunţului de atribuire publicat ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Cu toate acestea, la procedura de achiziţie s-a prezentat un singur participant, a cărui ofertă financiară a fost egală cu valoarea estimată a contractului, ceea ce denotă o oarecare siguranţă în ceea ce priveşte faptul că nu ar putea exista o concurenţă care să ofere un preţ mai mic. Altfel nu ne putem explica această coincidenţă. SC Expertissa Constanţa SRL a fost desemnată aşadar, câştigătoarea contractului în valoare de 73.700 lei fără TVA.

Concret, contractul se referă la promovarea activităţilor ce urmează a se desfăşura în cadrul acestui proiect, prin comunicate de presă (două), panouri pentru afişare temporară (13) şi prin panouri permanente (trei). Durata contractului este, potrivit fişei de date a achiziţiei, de 19 luni.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a străzilor din Techirghiol se referă la repararea străzilor Ovidiu, Traian şi a bulevardului Dr. Victor Climescu din oraşul-staţiune, cu asigurarea scurgerii apelor pluviale prin reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Principalele activităţi ale proiectului cu finanţare europeană se referă la reabilitarea a 3,861 km de străzi şi la repararea reţelei de canalizare menajeră pe aceeaşi lungime. De asemenea, se va realiza şi o staţie de pompare a apelor uzate.

Proiectul „Reabilitare şi modernizare de drumuri în staţiunea balneoclimaterică Techirghiol" este finanţat din fonduri structurale prin Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a investiţiei este de 13.372.733,55 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 10.767.037,57 lei, contribuţia proprie a CJC în proiect fiind de 470.553,65 lei.

Reamintim că SC Expertissa Constanţa SRL are o colaborare veche şi fructuoasă cu instituţia judeţeană, obţinând în ultimii ani mai multe contracte de la CJC. De departe, cel mai important dintre ele este cel privind furnizarea în leasing de laboratoare IT pentru elevii din judeţul Constanţa, obţinut de la instituţia judeţeană în vara lui 2008, şi a cărui valoare este de 2.763.898,33 euro.

expertissa_daniel_georgescu.jpgFratele patronului Expertissa, la Cabinetul lui Nicuşor

Reamintim că SC Expertissa Constanţa SRL este deţinută în procent de 90% de SC Expertissa HQ SRL, 10% din părţile sociale fiindu-i cedate lui Daniel Georgescu, director executiv al firmei şi consilier municipal al PSD Constanţa. La rândul său, SC Expertissa HQ SRL este deţinută în procent de 98% de către afaceristul Ion Colţan, cel de-al doilea asociat, cu 2%, fiind Mihail Marica. Că între Expertissa şi CJC există o strânsă colaborare, nu mai încape îndoială, având în vedere faptul că, până nu demult, fratele Ion Colţan, Niculae Colţan, a fost angajatul al CJC, deţinând funcţia de inspector de specialitate la cabinetul preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Ba mai mult, pentru o scurtă perioadă, şi fiica acestuia a fost angajată a CJC.

Întrebat cum se face că firma pe care o reprezintă a fost singurul ofertant, directorul Expertissa Constanţa SRL, Daniel Georgescu, a spus că licitaţia este publică şi prin urmare, nu ştie. Întrebat cum de a participat la licitaţie ofertând un preţ egal cu valoarea estimată, publicată în SEAP, Georgescu a spus: „Uite că am fost mai inteligent ca alţii şi am câştigat licitaţia". Societatea a mai câştigat şi alte contracte ataşate unor proiecte cu finanţare europeană: publicitate pentru Extinderea Şcolii Speciale nr. 2 şi Extinderea Complexului de Integrare Terapii Specifice Şcoala Specială 1 sau furnizare de echipamente pentru promovarea unor cetăţi antice dobrogene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • OLGA 18 May, 2010 16:10 BINE CA ZILUA ORASULUI NU MAI ARE LOC , NU SANT BANI DAR PT PUBLICITATE DA . ASTA ESTE . DA IESITI OAMENI BUNI LA DEMONSTRATIE CA NU SE MAI POATE ASA SMENARI . DIN CE BANI SI-AU FACUT PALATELE??, DIN CE BANI MASINILE ??, DIN CE BAI LUXUL ??, DIN CE BANI PLIMBARILE IN BRAZILICA SI ALTE MULTE ZONE DIN LUME ?? TOTO TREBUISC PUSI LA A DA CU SUBSEMNATUL .LA MULTE SUCCESURI .
  • roxana 18 May, 2010 11:59 73 700 pentru doua comunicate si 13 panouri?or fi cat hotelul intercontinental.cred ca si 30 000 era mult dar daca nu mai sunt contracte de 3 mil de euro domnul constantinescu si nasul dansului coltan se multumesc si cu firimituri de contracte.dar la aceleasi pret cu cel estimat?pute doamna dana!ati scapat caietul de sarcini la expertissa ??acest domn arogant care zice ca e inteligent si important la el pe scara blocului nici nu banuieste ca va fi primul care va transpira dand declaratii saracu.se mai schimba timpurile,mai ies la pensie cei manjiti din structurile de control.iesiti pensionari,profesori,medici,bugetari saraci si protestati ca din banii publici traiesc tot cei care va scot in strada adica psd domnule ponta.