Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:11 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expertissa SRL a mai „prins” un contract cu CJC (document)

ro

07 Jan, 2016 00:09 1593 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.Consiliul Județean Constanța a atribuit contractul privind doările aferente proiectului „Restaurarea, consolidarea, protectia, conservarea si punerea în valoare a sitului arheologic «Cetatea Capidava»“.
 
Conform anunțului de atribuire cu numărul 195834/06.01.2016, obiectul contractului constă în „dotari aferente proiectului Restaurarea, consolidarea, protectia, conservarea si punerea în valoare a sitului arheologic «Cetatea Capidava»“. Estimat inițial la suma de 399.510 lei, contractul a fost atribuit pentru suma de 178.715 lei.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este SC Expertissa Constanta SRL.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, consultat la data de 6 ianuarie, Expertissa Constanţa SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare, și se ocupă de repararea maşinilor.
 
Asociat persoană juridică este SC Expertissa HQ SRL, cu sediul în Bucureşti, sector 2, strada Barbu Văcărescu, având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%. Administratorul unităţii este Pop-Ionel Doncilă.

Expertissa HQ SRL are sediul în Bucureşti, sector 2, strada Barbu Văcărescu. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 6 ianuarie, asociaţi persoane fizice apar Ion Colţan, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 98%, și Mihail Alexandru Marica, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2%, acesta fiind şi administratorul. Ion Colţan este fratele lui Niculae Colţan, fost consilier la Cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Conform romaniacurata.ro, „în noiembrie 2005, firma Expertissa HQ a preluat compania Xerographix Romania SRL din Constanţa, pe care, ulterior, a rebotezat-o Expertissa Constanţa SRL“. „Firma constănţeană Expertissa Constanţa SRL (firma soră a Expertissa Timișoara SRL) a beneficiat de numeroase contracte din partea CJ Constanţa, condus de Nicușor Constantinescu, din partea instituţiilor subordonate (...), dar și din partea Primăriei Constanţa“, conform sursei mai sus citate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii